witam przymierzam się do wymiany rozrządu i mam dylemat czy wymieniać razem z pompą ;D
witam przymierzam się do wymiany rozrządu i mam dylemat czy wymieniać razem z pompą ;D
Wymień. Koszt niewielki, jedna robota, święty spokój. Tak samo jak wymiana sprzęgła z dwumasem to razem wymiana simmeringu na wale. Takie moje zdanie
Zazwyczaj przy wymianie rozrządu pompę wody też się wymienia.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Zawsze przy wymianie rozrządu wymieniam pompe wody
też tak myślę ale mechanik powiedział że jeśli pompa wygląda na dobrą że nie ma luzów to można przy następnej wymianie ją wymienić ale to jest taka diagnoza na oko tak więc wymienię komplet i będzie spokój z tym a powiedzcie mi co ile powinno się wymieniać rozrząd ?? coś obiło mi się o uszy że pierwsza wymiana po 120 tyś a potem co 80 tyś ??
JTD wychodzi jakieś 80-100km a nawet więcejmoja ma dokumentowane ponad 260kkm i jest dopiero na 3 rozrządzie od nowości jesli wierzyć książkom serwisowym...
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
Nie ma się nad czym zastanawiać pompa to nie majątek a w 3-4 lata to wiele niedobrych rzeczy może się stać.
no to wymieniam komplet taki koszt nie jest wcale duży gdyby coś się tam z nią potem stało (zatarła się czy coś) i strzelił pasek to koszty były by wtedy spore podejrzewam