Klosz lamp przednich

alli33

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.4 JTD
jest szklany czy plastikowy? bo trzeba je wypolerowac a w mojej okolicy nikt czegos takiego nie robi i sam chce sie za to zabrac wiec musze sie dowiedziec takiej podstawy :) no i jakies porady by sie przydaly.....

chyba ze ktos z forum z mojej okolicy czyms takim sie zajmuje

Jest z tworzywa, można to spolerować ale do tego trzeba koniecznie mieć sprzęt i środki do polerki, dodatkowo można folię nakleić.

był chyba temat juz o tym ,poszukaj ,polerowanie nie jest takie skomplikowane ,chyba ze juz klosz ci sie luszczy

Klosz lampy wykonany jest z poliwęglanu a na samym wierzchu jest cienka warstwa chyba laminatu
9 to co z czasem żółknie i się łuszczy) polerowanie tych lamp to prosta sprawa, poszukaj na forum był temat szeroko opisywany i znajdziesz tam przydatne informacje.

tylko pamiętaj, aby robić to na wolnych obrotach, bo stopisz lampę ;)

a jaką pastę polecacie i czy cały czas jedną pastą i gąbką trzeba polerować?
a odbłyśnik można samemu pomalować czy to już czymś specjalnym trzeba?

Ostatnia edycja:
nie chciał bym ich ruszac dlatego pytalem czy zajmuje ktoś się tym z moich okolic :) wiem że koledzy co się tym zajmują na co dzień nie zdradzą swoich tajemic ale co do pasty polerskiej mogli by coś podpowiedzieć..... na. pw....

jest szklany czy plastikowy? bo trzeba je wypolerowac a w mojej okolicy nikt czegos takiego nie robi i sam chce sie za to zabrac wiec musze sie dowiedziec takiej podstawy :) no i jakies porady by sie przydaly.....

chyba ze ktos z forum z mojej okolicy czyms takim sie zajmuje
http://www.forum.alfaholicy.org/zro..._zniszczonych_reflektorow_gta_look_156_a.html

- - - Updated - - -

a jaką pastę polecacie i czy cały czas jedną pastą i gąbką trzeba polerować?
a odbłyśnik można samemu pomalować czy to już czymś specjalnym trzeba?
Odbłyśnik to już raczej bym wymienił... albo całą lampę. W 156 to koszt z 50zł za całą używaną lampę w niezłym stanie.

Niczym nie chce malować... Chodzi mi o to tylko, że jak kupisz za te twoje 5 dych lampę to nie wiesz w jakim stanie jest w niej odbłyśnik, a wątpię żeby w lampie za 50zł z rocznika +/- 2000 były idealne... Czytaj trochę uważniej ;)

czarnym matem, :p sorry nie moglem
:d :d

- - - Updated - - -

Niczym nie chce malować... Chodzi mi o to tylko, że jak kupisz za te twoje 5 dych lampę to nie wiesz w jakim stanie jest w niej odbłyśnik, a wątpię żeby w lampie za 50zł z rocznika +/- 2000 były idealne... Czytaj trochę uważniej ;)
To wtedy kupujesz nową i nie masz problemu z myśleniem o stanie odbłyśnika.

Folią aluminiową do kanapek tego nie wykleisz, żeby właściwie światło odbijało. Więc albo dobra używka, albo nowa lampa.

bo i nie chciał bym go ruszać tak sie pytałem z ciekawości.... może tylko go obmyć(opłukać) wodą z jakimś lepszym płynem

Amortyzatory
Powrót