Ma ktoś rozmiar blaszek dla dużego i małego brembo ?
77363538 To jest numer oryginalnego zestawu naprawczego (Gumy na tłoczki itp.) zacisku hamulcowego tzw. MAŁE BREMBO
77364914 To jest blaszka i gwoździe montażowe oryginał z aso do małego Brembo
Wydaje mi sie, że jednak fabryczne zestawy naprawcze do małego Brembo są jednak dostępne ???
Chyba, że się mylę ???
Jesteś pewien? Wszystkie katalogi mówią, że tłoczki 42/29mm pasują do dużego brembo a do małego są 42/32,5 takie jak tutaj https://allegro.pl/oferta/zestaw-nap...83c-9088682170.
Będę montował w weekend to dam znać
Nawet w katalogu IC jak wpiszesz numer zacisku duzego brembo i małego wyskakują dwa różne wymiary tłoczków
Ostatnio edytowane przez kamil_pk ; 01-04-2020 o 22:17
Tak naprawdę ani jedne ani drugie nie pasuja. 32,5mm są za długie. A z kolei 29mm są trochę niższe od oryginalnych, ale z dwojga złego to trzeba montować te 29mm
Właśnie próbowałem wydobyć klocki, bo piszczy z niewiadomego powodu. I niestety ten sworzeń przy wybijaniu się odgiął w środku i nie idzie wcale. Prędzej rozwalę cały zacisk niż to wyjdzie.
Warto brać ORI zestaw do dużego Brembo i czy jest lepszej jakości niż TRW czy QuickBrake? Coś muszę zakupić...
Faktycznie jest tak, że to jest jednorazowy produkt? Smarujecie je czymś przed włożeniem, aby korozja tego nie brała i aby potem łatwiej wyszedł?
PS.
Nie ma to jak zrobić sztywny przewód zasilający do zacisku
Podobno pod koniec produkcji tak robili![]()
Ostatnio edytowane przez Klonek ; 09-04-2020 o 14:32
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Macie jakieś sprawdzone patenty na wybicie tych wrednych szpilek? Męczyłem się ostatnio godzinę, jedna wyszła a druga stoi jak zaspawana![]()