Witam, na początek chciałbym się przywitać ze wszystkimi. Dokładnie 2 tyg temu kupiłem przy pomocy Pana Tomka z Krakowa - dziękując i polecając innym- Alfę jak w tytule. Przejechałem już prawie 700 km i jak na razie gra muzyka, tz mechanicznie bo konkretnie jak o muzykę chodzi to ten Clarion co go poprzedni właściciel zamocował to nie jest mistrzostwo świata.
Moje spostrzeżenia i pytania:
1. Coś wpada w rezonans przy ok 2500 - 3000 obrotów w komorze silnika, jakby jakaś rurka o coś uderzała. Wie ktoś co to?
2. W porównaniu z moim innym 15 letnim autem kierownica w Alfie obraca się dużo ciężej, trzeba ją pewnie i mocno trzymać, czy to celowy zabieg inżynierów żeby trzymać pewnie te 200 koni czy może coś niedomaga?
3. Czy wyższe obroty po odpaleniu auta po nocy normujące się po ok 1-2 minutach to jest normalna rzecz w tej furze?
4. Czy jak kupię taką ramkę dedykowaną do 2 DIN jak na allegro można spotkać to będzie pasować i do Clariona i do wnęki tak jak oryginalne CD?
5. Czy zamontowanie tego Clariona na takie czarne coś przypominające silikon zamiast na śrubki w otworze to normalna praktyka?
6. Kiedy powinien być wymieniony rozrząd po raz pierwszy w tym aucie? Tu jest łańcuch czy pasek?