Przeciez jak masz AC to sobie mozesz wszystko zglosic, nawet jak sobie maske zarysowales, kosztem uraty znizek. Nikt nie dochodzi, co jak kiedy.
Przeciez jak masz AC to sobie mozesz wszystko zglosic, nawet jak sobie maske zarysowales, kosztem uraty znizek. Nikt nie dochodzi, co jak kiedy.
Ja to chyba nienormalny jestem...bardziej żal mi zwierzęcia niż samochodu...
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
A mi tych zwierzaków nie szkoda. Po pierwsze są dokarmiane przez kółka łowieckie... I się rozmnażają ponad stan żeby te chamy myśliwi mieli na co polować. Odpowiedzialność za zwierzynę leśną nie ponoszą," bo to dzikie zwierzę". Jak rolnikowi ucieknie zwierzak to płaci za szkody a tu? .. Mialem przygodę z sarenką jeszcze jak jeździłem 156. Efekt zderzak, lampa, obudowa filtra i rura do wymiany. Łowcze chamy nie maja pieniędzy na zapłacenie za szkody. Postawienie znaku nie załatwia sprawy bo zazwyczaj zwierzyna wbiega na jezdnie z "gęstwin" ciężko cokolwiek zrobić.
Mi się nie zdarzyło, ani nie słyszałem, żeby ktoś dostał mandat. Niestety zwierzyna jest nieobliczalna i w wielu sytuacjach nie mamy możliwości uniknięcia kolizji, a Twój kolega nie jest chyba do końca normalny, bo nie możemy zawsze mówić o własnej winie w takich przypadkach. Jesli pieszy wejdzie mi na przejście 10 m przed samochodem, jeśli jadę 50 km/h, to niestety może go to zaboleć i jeśli będę miał na to dowód, to nie zostanę uznany za winnego.
Ten znak jest tylko ostrzeżeniem, informacją.
Zwierzęcia żal, ale niestety czasem nic nie poradzimy. A nie sądzę, żeby ktoś był takim wariatem, że widząc sarnę na jezdni doda gazu, coby przypadkiem nie zdążyła uciec...
- - - Updated - - -
To też prawda.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Naprawa się powiodła. Lampa ma nowy uchwyt. Jednak okazało się po zdjęciu zderzaka że dolny uchwyt też jest połamany jak i obudowa lampy od spodu. Jednak kolega który mi to robił to istny Michał Anioł. Wyrzeźbił wszystko i pokleił klejem na ciepło. Nie całe 2h roboty. Silniczek w lampie tez działa!!! No i ustawił światła. Jednak trzeba jechać na stację aby nikomu po oczach nie świeciło.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Można gdzieś jeszcze kupić te uchwyty naprawcze w normalnej cenie?
a nie możesz tych po prostu dospawać za pewnie 50zł?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
[MENTION=78480]Yarek[/MENTION] no właśnie nie mają. Znalazłem jedynie na allegro po 110zł.
[MENTION=22195]jasio79[/MENTION] gdzie je upiłeś?