Witam. Wydaje mi się że gumy wydechu mam już zużyte
Znalazłem zamienniki poliuretanowe.
Czy ktoś z Was montował coś podobnego u siebie? Tak z ciekawości pytam![]()
Witam. Wydaje mi się że gumy wydechu mam już zużyte
Znalazłem zamienniki poliuretanowe.
Czy ktoś z Was montował coś podobnego u siebie? Tak z ciekawości pytam![]()
Ostatnio edytowane przez dproject ; 14-09-2016 o 19:02
Po czym wnosisz, że zużyte? Zużyte to urwane
Nie wiem czy w tym miejscu jest sens przepłacać za poliuretany (strzelam, że są droższe). Wieszak tłumika to żywotny i sztywny element.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Może poliuretany ze względu na elastyczność są bardziej długowieczne? aczkowiek nie rzucałbym się na nie jesli są sporo droższe.
Heh, wydaje mi się że za luźno latają, obijając się o spód auta lub inne klamoty.
Co do ceny to Olkuski Deuter S.C ma w swojej ofercie wieszaki z czerwonego poliuretanu za 20zł co wydaje mi się stosunkowo dobrą ceną. Nie wkleję linku bo mam za mało postów.
Cena nie taka dobra skoro zwykłe wieszaki z czarnej gumy kosztują 3zł za sztukę. Z czerwonymi szybciej jeździć nie będzie...
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Kolor dla mnie bez znaczenia, cena jeszcze akceptowalna, bardziej zależało mi na opini użytkowników co do ich ewentualnej trwałości![]()
Nie wiem czy to robi jakąś różnicę czy te za 3zł wytrzymają 15 lat czy te za 20zł wytrzymają 17 lat, ja ostatnio zmieniałem fabryczne "czarne" wieszaki przy okazji wymiany wydechu na ultera, ale tym fabrycznym 10-letnim nic nie dolegało i pewnie by jeszcze pojeździły parę lat.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Poliuretanowe, na pewno będą sztywniejsze, co w przypadku tłumików, wcale nie musi być zaletą, guma jest zdecydowanie elastyczniejsza, co chociażby zapobiega przenoszeniu drgań na wieszaki, a to może mieć również wpływ na trwałość samych wieszaków - ja bym jednak nie kombinował i założył ponownie gumowe.