zdejmuj jak najszybciej i daj znac
zdejmuj jak najszybciej i daj znac
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
W kwietniu już raczej mi się nie uda![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A robo to ktoś na podkarpaciu? okolice Krosna mam 1.9 JTS.
Auto nie ma mocy za bardzo do 2k obrotów potem już jedzie.
Zacząłem poważnie o tym myśleć, choć tu u nas w Toruniu raczej nie znajdę, ale.... sprawa się pewnym sensie sama rozwiązałaTrafił się moment wymiany oleju, przed wymianą zrobiona płukanka, zalana Motulem z dolewką Archoila 9100.
Auto wyraźnie "żwawsze" a silnik pracuje przyjemnie cichoNaprawdę szok! Czułem pewne drgania podczas przyspieszania, zaczynałem myśleć o dwumasie, ale teraz jest niebo lepiej.
Niby standradowe działania a jaka różnica![]()
Był ktoś jeszcze z forum u nas ostatnio ( w serwisie auto-klinika.pl ), ale nie napisał nic, chyba, że się tylko podszył pod forum... Ostatnio przerabialiśmy kilka samochodów z silnikiem diesel z korporacji taksówkarskiej. Generalnie wszędzie na duży plus z mocą i kulturą pracy sinika. Trzeba też zwrócić uwagę, że nagar nie znajduje się tylko na tłokach a całym układzie spalania a zdjęcia w takim przypadku ciężko zrobić wszystkim elementom.
jutro dzwnonie do firmy w rzeszowie zobacze co i jak.
Niestety nie. Życie.
W przeciągu dwóch tygodni wymieniam olej, jeśli wystarczy czasu to zrzucę kolektor.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam,
Do usuwania z komory spalania to z Archoila 6400-Dmax (diesle) albo 6400- Pmax (benz) zdecydowanie polecam.
Mysle czy sie nie wybrac z "leciwym" Kangoorem w dieslu, gdyz juz robia niby tez i w naszych okolicach (moze ktos byl w tym Jablonowie?)
https://www.youtube.com/watch?v=gl3qNQ-qv8c
troche mnie zniecheca fakt iz jak nie beda mieli jakiegos patentu na to utrzymywanie obrotow - siedzenie 2 h w aucie z noga na gazie
pzdr