Koledzy, jaki napęd ma Brera Q4 czy jest to haldex czy stały napęd na cztery łapy?
Koledzy, jaki napęd ma Brera Q4 czy jest to haldex czy stały napęd na cztery łapy?
Z tego co mi wiadomo siedzi tam Torsen w wersji C, czyli stały napęd na 4 koła
dokładnie tak, o ile dobrze pamiętam jak gdzieś kiedyś czytałem, na tył idzie normalnie 60% momentu a na przód 40%, a w razie potrzeby proporcje zmieniają się w jakimś tam zakresie kilkudziesięciu % ale nigdy do 0 czy 100%
to jest rozwiązanie bliźniacze z Quattro (oczywiście mam na myśli te prawdziwe a ni haldexy które zaczęli ładować ostatnio do mniejszych modeli)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Ja gdzieś czytałem, że rozkład momentu to 50/50, a gdy da się w palnik to na tył może być przekazane max 80% momentu.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10