Może głupie pytanie ale nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi: jak wymienić żarówkę od tablicy rejestracyjnej tylnej w 159 SW? Próbowałem podważyć ale trzyma mocno i nie chce czegoś połamać .
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Może głupie pytanie ale nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi: jak wymienić żarówkę od tablicy rejestracyjnej tylnej w 159 SW? Próbowałem podważyć ale trzyma mocno i nie chce czegoś połamać .
Musisz podważyć albo przesunąć w prawo lub lewo, wtedy łatwieł wyłazi
Nie wiem jak szukałeś, ale to jest pierwszy wynik przy wyszukiwaniu frazy "alfa 159 wymiana żarówki tablicy"
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tracyjnej.html
Mam gdzieś na komputerze to zobaczę,ale nie kojarzę aby tam było jak wymienić żarówkę w tablicy
Rozdział "W razie awarii". Numeru strony nie podam, bo różni się w zależności od edycji instrukcji![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jeśli dobrze pamiętam to całą lampkę dociśnij max w kierunku lewym (czyli fotela kierowcy), następ nie od prawej strony podważ czymś cienkim i napotkasz opór tej blaszki/sprężynki (takie samo rozwiązanie jak w lampkach podsufitowych oświetlenia kabiny), dociśnij blaszkę maksymalnie w stronę lampki (czyli znowu w lewą stronę) i podważając lampkę w miejscu przyłożenia wkrętaka(śrubokręta) wyjmij lampkę w prawo/dół.
Często sprężynka będzie trzymać do końca i się odegnie ale spokojnie można ją podgiąć z powrotem tak aby trzymała.
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159