Ok . Dzięki, wygląda świetnie.
Panowie odgrzewam, mam podobny problem jaki miał kolega magil, scudetto nie zgrywa mi się do konca z motylkiem, ostatnio wymieniałem przedni błotnik i musiałem poluzować śruby z maski w celu odkrecenia śrub błotnika. Wszystko poskładałem tak jak było i niestety spasowanie jest do bani.. kombinowałem ostatnio godzinę i nic nie wymyśliłem.. Teraz scudetto jest jeszcze bardziej przesunięte w lewo względem motylka ;/![]()
Ostatnio edytowane przez LuKe93 ; 24-12-2018 o 11:02
Niestety w białej tego nie ogarnąłem, ale przy okazji wymiany chłodnicy w 3.2 już wiem w czym rzecz.
Pas musi być przykręcony idealnie na środku (w białej nie był). Następnie musimy wycyrklować wysokość pasa względem belki - służą do tego dwa profile łączące pas górny z belką zderzaka. W taki sposób regulujemy dystans między zderzakiem a maską. W zasadzie tyle powinno wystarczyć, chyba że w wyniku dzwonka coś zostało wykrzywione.
Mam w nawyku, że przed odkręceniem takich elementów, znaczę ich pierwotne położenie.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10