Interpunkcja ....błagam.
Interpunkcja ....błagam.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
coś jeszcze chciałbyś dodać napisać, nie wiem pochwalić się czymś brakuje ci ludzi którzy chcą cię wysłuchać ? to pisz śmiało może innym nie będziesz dupy zawracał. Wejdz sobie w tego kapća i pojeździj troche może przejdzie ci ból dupy .
A Busso w ciężkiej budzie ile w mieście spali??! Czy Busso, do którego porównujesz ma napęd Q4??
Pofatyguj się, odszukaj właściciela 3.2 Q4 w Twojej okolicy. Niech weźmie Cię chociaż na fotel pasażera i przewiezie dynamicznie Twoje cztery litery po okolicy. Przekonasz się jak ten JTS brzmi, jak się prowadzi, to zmienisz zdanie. A wiem co piszę, bo miałem już wcześniej trzy inne wersje silnikowe. W tym przypadku rozkład mas jest lepszy i jedyne, czego by sie chciało, to fotele z lepszym trzymaniem bocznym, bo auto znakomicie łyka zakręty. Także polecam dać na wstrzymanie z powielaniem mitów![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
obejrzałem tą pierwszą brerę i powiem ci, że:
1. tylko jedno zdjęcie z zewnątrz (no chyba, że coś nie umiem wyklikać) i widać na nim wygięta maskę - ciekawe jak reszta.
2. ta kierownica + fotel - to nie jest zużycie na 138kkm. a jeśli ktoś tak zajechał wnętrze w 138kkm, to nie chcę widzieć w jakim stanie jest reszta auta.
3. auto sprzedaje firma/komis. Jakby w silniku było coś prostego to sami by naprawili i sprzedali 2x drożej, więc ja założyłbym raczej wymianę/generalkę jednostki.
4. ta cena biorąc pod uwagę stan i koszty ze Szwajcarii (oprócz akcyzy masz jeszcze VAT), to poszukałbym uszkodzonej w Niemczech lub we Włoszech. Na dzień dobry będziesz do przodu o VAT, a i koszty lawety będą niższe (przynajmniej z Niemiec).
ta druga jest po diagnozie- i tez mocno przeceniona
wbrew pozorom, wg mnie najbardziej warta jest uwagi ta trzecia. Bo jeśli nalatała 300kkm, to znaczy, że była dbana i serwisowana częściej niż instrukcja pisze. Tylko to kremowo-czerwone wnętrze....fuuuuj.
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Na wstępie przepraszam za ot. Jestem świeżym użytkownikiem tego forum, ale śmieszy mnie postawa użytkownika quba który ewidentnie nie miał żadnej styczności z silnikiem 3.2 jts a jedynie powiela czyjeś dziwne wymysły na które można natknąć się w różnych tematach. Nazywanie kogoś kto szuka samochodu z uszkodzonym silnikiem masochistą a następnie pisanie, że prowadzenie alfy go rozśmiesza (wg profilu użytkownik posiada alfę 159, nie wiadomo po co trzymać taką taczke) to dla mnie czysta hipokryzja.
Silników idealnych nie ma. Co prawda nigdy nie miałem do czynienia z busso, ale z tego co wiem te silniki również miały swoje bolączki...
Wracając do tematu. Silnik jest kolizyjny. W sumie to nigdy nie miałem do czynienia z silnikiem bezkolizyjnym i zastanawiam się kiedy ktoś ostatnio taki silnik produkował.
arturocereza jeżeli chciałbyś coś jeszcze wiedzieć to pisz, na jakieś konkretne pytania łatwiej jest odpowiedzieć niż ogólnikowo opisywać silnik...
Witam! Szukając auta z napędem na obie osie, miałem do wyboru tylko dwa silniki 2.4 i 3.2. Diesel jakoś mnie nie przekonał, zdecydowałem się na 3.2 i nie żałuje. Gdybym miał kupować teraz również szukał bym JTS a. A użytkownik quba to tak jedzie na ten silnik bo może kiedyś taki miał i wpieprzył się na minę i teraz nie może tego przeżyć. Jeśli już chcesz się czegoś dowiedzieć o tym silniku to tak jak wyżej, pytaj o konkretne tematy z nim związane. Na pewno się więcej dowiesz.
Dzięki Panowie za odpowiedź, naszczęście są tu normalni ludzie którzy potrafią coś wnieść do rozmowy xD
Zabawne, że właściciel klekota ma czelność wypowiadać się o brzmieniu silnika (które w 3.2 jest bardzo przyjemne).
No tak już jest z niektórymi ,człowiek oczekuje rzetelnej odpowiedzi to go niszczą opowieściami dziwnej treści ,pamiętam jak sam szukałem 7 lat temu dla siebie jtsa, na aledrogo były tylko trzy sztuki,strasznie chciałem własnie 3,2 , no ale przez pół roku nic się nie pokazało ,to kupiłem 2,2 i jestem zadowolony z wyboru,zazdroszczę wam tego paliwożernego ,ciężkiego nieudanego silnika.Pozdrawiam wszystkich nie ma co się denerwować ,najważniejsze żeby kolega potrzebujący pomocy dostał od nas jakieś wskazówki.