No tak. To fakt.
No tak. To fakt.
czary , znow pekła mi sprezyna i to z tej samej (kierowcy)strony,podniosłem dzis auto bo cos mi szumiało , no tak jak by cos ocierało i zeby było zabawniej we wtorek byłem na przegladzie pojechalem tam , juz z tym dzwiekiem ,oni nic nie widzieli , przeglad zaliczony bez problemu , dzis z ciekawosci zdejmuje koło a tam dwa zwoje uwalone , tylko sie jeszcze nie przemiesciły , ja na prawde robie koło 4 tys . rocznie i auto wozie w wiekszosci tylko mnie po nie najgorszych drogach , pech? teraz wymienie tylko jedna , a przeglady ,przynajmniej u mnie to dalej fikcja
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 11-02-2023 o 23:00
Felerna? Daj znać, bo mnie zaciekawiłeś.
Ostatnio edytowane przez Yarek ; 12-02-2023 o 11:35
Test tłumienia by spokojnie wykazał problem / dużą różnicę pomiędzy stronami.
Co to za sprężyna była? Marka, model.
Ja tak po swoich doświadczeniach muszę powiedzieć że nie problem trafić na coś podrobionego...
P.S.
Da się dostać coś co jest w miarę markowe i z obniżeniem jak w ori Ti?
Miałem z przodu Eibachy obniżające i na tym na 17" nie dało się jeździć normalnie, komfort też średni. Założyłem na przód i tył Kayaba (bez obniżenia). Zawieszenie w końcu dobrze wybiera nierówności. Wysokości - tył fajnie, przód jak w terenówce. Założę na wiosnę 19" i będzie dopiero tragedia z przodem
.
Ostatnio edytowane przez master_tychy ; 12-02-2023 o 15:32
marka sachs, i powiem ze nie ma pojecia kiedy i jak chrupneła, przejechałem na niej max 10tys. treaz założę byle co , tylko czy nie bedzie krzywo stała na dwóch róznych
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 12-02-2023 o 15:36
amortyzatory 80 %
Te [%] na przeglądzie to temat skomplikowany. To wcale nie znaczy, że amortyzatory są sprawne w 80% w stosunku do nowych.
Tak mi się wydaje, że bada się to wg normy EUSAMA plus. Trzeba to traktować trochę z przymrużeniem oka. Dlatego też nie za często robi się w ogóle test tylnej osi pojazdu - to po prostu nie ma wymiernej wartości ze względu na małą masę.
80% to bardzo dużo i nie wiem czy widziałem kiedykolwiek takie wartości w swoich autach nawet po wymianie kpl. zawieszenia. Zastanawiająco dużo...
Ale 2.4 waży swoje z przodu, a masa to jeden z czynników które wynik znacząco zmieniają, podobnie jak rozmiar i ciśnienie kół (twardość).
Jak będziesz miał amortyzator w ręce - a będziesz miał bo sprężyna do wymiany - to sprawdź go chociaż organoleptycznie (wycieki i praca tłoka bez sprężyny).