Cześć!
Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym na samym wstępie się przywitać.
Od niedawna stałem się posiadaczem Alfy 159, jedną z rzeczy którą zauważyłem przy zakupie były ubytki lakieru na nadkolach, po zimie w owe ubytki zaczęła wchodzić rdza (zdjęcia załączam poniżej) nie są to jakieś wielkie ogniska, a bardziej rdzawy nalot, przynajmniej na razie, wyjątkiem jest rdza na tylnej części progu - również załączam zdjęcie. Tak naprawdę to na rantach wszystkich czterech nadkoli owe ubytki występują, rdza pojawia się jedynie na tylnych. Zwracam się do Was z następującymi pytaniami:
Jest możliwość naprawienia tego samodzielnie? Jak tak to w jaki sposób zrobić to samemu, aby zrobić to raz i porządnie?
Pozwolę sobie poruszyć jeszcze jeden temat w tym poście, a mianowicie czym usunąć ryski w centralnej części drzwi kierowcy? - ryski nie wyczuwalne pod ręką i są niewielkie jakieś 2cm na 2cm, ale ich widok za każdym razem przy wsiadaniu do samochodu trochę irytuje.(zdjęcie załączam poniżej).
Z góry dzięki za pomoc!