Parę dni temu demontowałem u siebie podszybie, żeby podkleić spinki, szybę i zredukować trzeszczenie (akcja z innego tematu na forum).
W oczy rzuciła mi się wtyczka która była odpięta. Była bardzo zakurzona, wiec już dawno temu musiała być odpięta. Nie była w żaden sposób zabezpieczona, dopiero ja ją zakleiłem taśmą. Wtyczka jest dwużyłowa. Nie zlokalizowałem nigdzie w pobliżu czegoś do czego mogła być wpięta. Moje auto to Brera 2.4 JTDm, 2006 rocznik.
Niestety w tamtym momencie nie wpadłem ta tak genialny pomysł, żeby porobić jej dokładne zdjęcia, dlatego teraz zamieszczam zdjęcia z trudnego punktu obserwacyjnego (zamontowane podszybie). Niestety mało widać.
Wtyczka znajduje w przegrodzie za filtrem paliwa, a przed czujnikiem jakości powietrza (obok kratki z filtrem kabinowym). Nie jest to wtyczka czujnika jakości powietrza, bo ta jest wpięta.
Czy ktoś wie do czego może być wtyczka? Czy jest to możliwe, że jest to jakaś uniwersalna wiązka przygotowana pod inną wersję silnikową, albo wyposażenie?