Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Nagle wyłaczenie zapłonu i brak możliwości ponownego jego włączenia

  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    05 2023
    Auto
    156 1.8MPI
    Postów
    19

    Domyślnie Nagle wyłaczenie zapłonu i brak możliwości ponownego jego włączenia

    Witam,
    Chciałem dziś odpalić Alfę włożyłem kluczyk, odpaliło się dość głośno radio, plus zostały załączone światła. Po naciśnięciu przycisku nagle wyłączył się zapłon jak i wszystkie urządzenia. Sprawdziłem bezpieczniki zapłonu i nie został uszkodzony. Na wszelki wypadek wymieniłem na nowy ale nie naprawiło to sytuacji. Jakieś pomysły co do diagnozy ?

  2. #2
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    05 2023
    Auto
    156 1.8MPI
    Postów
    19

    Domyślnie

    Alfa odpaliła ale w zasadzie nic nie zrobiłem. Po kolejnej nieudanej próbie odpalenia chciałem odłączyć AKU i ponownie podłączyć ale usłyszałem że coś tam zaczęło pracować (jakis przekaźnik czy coś ) i spróbowałem jeszcze raz i zapłon zadziałał. W zasadzie nie pamiętam, być może poruszałem klemą cZy puszką przekaznikow na Aku, może nie było tam styku, muszę jutro na spokojnie sprawdzić.

  3. #3
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159
    Postów
    13,768

    Domyślnie

    Sprawdź połączenie przewodów masowych przede wszystkim, ten łączący podłużnicę (pod podstawą akumulatora) ze skrzynią.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    05 2023
    Auto
    156 1.8MPI
    Postów
    19

    Domyślnie

    Dzięki po pracy zobaczę co i jak. Generalnie musi to być coś z Aku a nie samym zapłonem czy imo, gdyż nie działały również inne odbiorniki prądu jak radio czy światła - zatem w ferworze walki wczoraj bez sensu rzuciłem się na te bezpieczniki

Podobne wątki

  1. [159] Brak możliwości włączenia / wyłączenia
    Utworzone przez apb w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 89
    Ostatni post / autor: 31-07-2023, 13:18
  2. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 13-02-2023, 00:14
  3. [159] Brak możliwości odpalenia samochodu
    Utworzone przez farbeus w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 08-10-2020, 10:42
  4. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 13-05-2015, 18:29
  5. [Giulietta] Brak możliwości wyszukania VIN
    Utworzone przez klimucho w dziale MiTo/Giulietta
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 06-05-2015, 12:10

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory