Mam opony Pirelli SnowControl Serie 3. Chciałem sprawdzić ile maja lat, ale jakiś dziwny DOT na nich jest, że ciężko rozszyfrować, mianowicie N253. Całość DOT XA BK N253.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
ehh, 180 jechałem może kilkaset metrów, jak miałem dwa wolne pasy i tylko w celu sprawdzenia przez chwilę jak reagują opony na takie prędkości opony. Mam świadomość do czego stworzona jest ta opona i uwierz mi nie było to pisane w stylu ,,mam alfę i jestem królem szosy to zapierdalam ile mogę". Napisałem tylko moje odczucia co do opony, teraz zapewne kupił bym inną ale trudno, za późno. Koniec spamu, pozd
Data produkcji opon to liczba występująca po N253, sprawdź jeszcze raz pełny ciąg znaków.
https://www.pirelli.com/tyres/pl-pl/.../tyre-markings
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Panowie, testowałem w tamtym roku Nokian wr d4 i z czystym sumieniem mogę polecić. Co prawda w 147 w rozmiarze r16 205/55 ale dały radę w zimie w mieście, jak i podczas wycieczki DW - Zakopane, trasa A4/Zakopianka. Testowana z prędkościami typowo autostradowymi + jazda w śniegu i błocie pośniegowym i ani razu nie czułem sie niepewnie z tą oponą.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
http://ocdn.eu/images/pulscms/OTk7MD...062afdea8.jpeg
To tak odnośnie Nexenów, Nankangów, Linglongów
No, ciekawe zestawienie - dębica frigo - "UWAGA MOGĄ BYĆ NIEBEZPIECZNE"dobrze że HP . A nie HP2. Choć... bałbym się frigo.
Jednocześnie:
Achilles
Siedziba: Bekasi, Indonezja
Goodride
Siedziba: Hangzhou, Chiny
Accelera : Indonezja
Maaxis : Cheng Shin Rubber (Chiny) marka Maxxis
Cooper (??? - co ten Cooper - jakiś czarny koń stawki - na poziomie opon UHP! - jak Dunlop, a lepsza niż GY i maaaasa czołówki na mokrym a to najważniejsze )
znalazłem :
Fabryki: USA, Anglia, Meksyk, Chiny
Skąd ten test pochodzi ? bo wg mnie wynika z niego, że niektóre mało poważane marki stają się mocno konkurencyjne. Bardzo mocno. Pamiętajmy, jak kiedyś śmialiśmy się z japońskich wytworów motoryzacyjnych itd., że tylko kopiują itp. Później koreańskich. Ten się śmieje kto się śmieje ostatni. Polska (?) frigo daaaaleko za chińczykami niestety.
A co do nankangów - cywilne nie jeszcze, ale ich semislicki sportowe biją sporo markowych lub są równe (a cena znacznie niższa) co oznacza że w cywilnych jak zechcą zrobią to samo niedługo.
Widać przy NS-2 które miałem, że póki co im się mocno nie chce by były tragiczne na mokrym, a Dębica od dawna już nie jest polska i jej zlokalizowanie w segmencie mocno budżetowym to nie wina Polski, a polityki koncernu GY wiec nigdy nie będą konkurowały z markami premium koncernu.
Ja zamówiłem Laufenn I-Fit. Nie chińczyki, z Korei- marka Hankooka. Hankooki mam letnie i są fajne, więc mam nadzieję, że Laufenny tez dadzą radę.
Zimowe Laufeny są produkowane w indonezji ;]