Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
1,9 - 160KM to już jedzie a spalanie oscyluje w jakiej granicy?
A jeszcze jedno czy nie ma problemy z LPG i jaka instalacja jest do tego silnika dobra?
Kolego może jednak zdecyduj się na tego diesla. Sam niedługo mam nadzieję będę posiadaczem takiej sztuki.
CO do w/w awarii (DPF, klapy kolektora, EGR) to wszystko można za nieduże pieniądzę zrobić od razu przy zakupie.
Kolega Tomek_KRK powie CI wszystko na ten temat.
Właśnie nie mam pewności :/ cenowo fajnie można znaleźć z tym silnikiem, ale nawet te rzeczy co napisałeś czyli wycięcie DPF + zmiana softu = 2tyś na sam początek, a gdzie reszta....
Ja tu czegoś nie rozumiem. Od pewnego czasu odnoszę wrażenie, że na tym forum jako prawda objawiona traktowane jest to, że ZAWSZE PO ZAKUPIE DIESLA trzeba wyciąć dpf, klapy i co tam jeszcze a i chip najlepiej zrobić bo bez tego się nie da jeździć. Otóż nie jest tak. Oczywiście można to zrobić i kto chce niech robi, ale nieprzeprowadzenie tych inwestycji nie sprawi, że diesel za 1-2 tygodnie wybuchnie, przejdzie w tryb awaryjny, rozleci się itp.
Nie demonizujcie tak tych diesli, ani nie traktujcie ich jak silników specjalnej troski![]()
koło dwumasowe + sprzęgło, zawór egr, kolektor dolotowy z klapami (wersja 150Km), DPF, wtryskiwacze, turbina, pompa wtryskowa.
To jedno zdanie. Kup porządny silnik benzynowy i sporo problemów będziesz miał z głowyJeśli chodzi o diesle to ojciec się boi tych silników, robi małe przebiegi przeważnie po 5km do pracy i z powrotem ( w ciągu roku może 10tyś km się uzbiera), czasami dłuższa trasa (raz na rok), raczej 100% miasto, a jak wiadomo diesle nie lubią krótkich odcinków.
To jedno zdanie. Kup porządny silnik benzynowy i sporo problemów będziesz miał z głowycool
. Dalsza debata jest bez sensu.
Temat wałkowany wiele razy - u mnie, po przebiegu ok 12 tys. km, średnie spalanie 11.9 l/100 km - ca 70% - 80%, to jazda po mieście (kiedyś po zatankowaniu i przebiegu kilkudziesięciu km, wyłącznie po mieście, średnie 15,4 l). W czwartek jeździłem do Warszawy, na obwodnicy Wyszkowa - Radzymina - 2,5 tys. obrotów na 6 biegu, na tempomacie, komputer pokazuje od 6,2 - do 7 l - fakt, że fun z jazdy żaden, ale możnaIle taka dobra benzyna powiedzmy silnik o poj. 1,9 pali.
Piotrux, spotkałeś/słyszałeś kiedykolwiek o takiej awarii w 1.9 JTS - pytam, bo również mam ten silnik, ale nie spotkałem się, zarówno na tym forum, jak i innych, z informacją o tej przypadłości w 1.9, a jedynie 2.2 - kilku kolegów na forum już to przechodziło, jest nawet dokładny kosztorys części.Proszę nie zapomnieć o łańcuchu... czasem w 1.9 też pada wymiana nie jest najtańsza,
Piotrux, spotkałeś/słyszałeś kiedykolwiek o takiej awarii w 1.9 JTS - pytam, bo również mam ten silnik, ale nie spotkałem się, zarówno na tym forum, jak i innych, z informacją o tej przypadłości w 1.9, a jedynie 2.2 - kilku kolegów na forum już to przechodziło, jest nawet dokładny kosztorys części.
3.2 brałes pod uwagę ??
3.2 brałes pod uwagę ?? jak benzyna to tylko to bym wybrał, ewentualnie 1750