piwo temu panu :d:d:dkłótnia o to czy hidy są ok czy nie to jak kłótnia o instalacje gazowe z samochodzie. Zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy.
Co do hidów to nie mam o nich wyrobionego zdania, ale myślę, że jak robione jest to z głową to chyba nie jest tak tragicznie jak niektórzy z was piszą. Sam bym ich nie zamontował, ale tylko dlatego, że lubie fabrycznie - tak samo nie zamontuję niefabrycznego wydechu czy innych części. Oślepiać mogą nie tylko hidy, ale też zwykłe żarówki, jak są źle ustawione, a w dodatku właściciel zamontował wydajniejsze żarówki.
Niejednokrotnie zwykłe ksenony też mnie oślepiały i to nie samochodów typu golf 3, tylko z wysokiej klasy autek, które mają na pewno mają fabryczne ksenony z całym dobrodziejstwem inwentarza (spryski, automatyczne poziomowanie). Twierdzenie, że fabryczne ksenony "nie mają prawa oślepiać" jest ignorancją.
Wszystko ma swoje plusy i minusy i kłótnia między osobami, które zwracają uwagę na oślepianie, skuteczność itd jest bezsensowna. Lepiej zwalczać tych golfiarzy i calibrarzy, którzy wstawiają jakąś chińszczyznę, która nie dość, że świeci wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba, to jeszcze oślepia wszystkich, włącznie z okolicznymi mieszkańcami.