Jeśli w środku to albo pod kierownicą po lewej stronie (gdzieś obok OBD) albo w bagażniku na lewej ścianie.
Jeśli w środku to albo pod kierownicą po lewej stronie (gdzieś obok OBD) albo w bagażniku na lewej ścianie.
Ogrzewanie luterek- bezpiecznik F41 w kabinie obok kierownicy- 7,5 Ampera.
Tylna szyba to F40- 30 Amperów.
![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Witajcie, mam podobnie, luz szkła w lusterku. Poruszając dłonią chodzi po kilka mm w każda stronę, drży przy wyższych prędkościach i przy zamykaniu drzwi dzwoni. Jak poradziliście sobie z tym? Tylko wymiana na nowe?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odbłyśnik jest przymocowany do takiej plastikowej ramki. Zapewne klej puścił. Wyciągnij wkład to zobaczysz czy jeszcze się da uratować czy już trzeba zamawiać na allegro za 30pln![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
dzis obczailem temat. Tylna szyba grzeje, lewe lusterko(od kierowcy) tez grzeje, a prawe(od pasazera) nie grzeje. W czym lezy problem?Przepalila sie mata grzejaca czy co tam jest?
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Ja stawiałbym prędzej, że przekorodował jeden ze stykówChociaż możliwości przepalenia maty nie można wykluczyć. Wyjęcie wkładu to jest 5 minut i od razu będzie wszystko jasne
![]()
Witam
w obronie AR 159
co do fabrycznych wkładów lusterek to wcale nie są złej jakości tylko problem jest taki że dno lusterka jest wklęsłe i stoi tam zawszy woda. Jakie by szkło nie było to zawsze będzie po jakimś czasie korodować.
pozdrawiam
hej, koroduja mi lusterka. Zaczyna mnie to wkurzać. mam podgrzewane lusterka. Proszę powiedzcie mi czy wymiana szybek - to muszę kupić szybkę a element grzewczy zostaje w czy mam kupić szybke z elementym grzejnym jak np ta aukcja link
Ostatnio edytowane przez Mihuhu ; 20-11-2016 o 20:10
Ja kupowałem kompletne szkło z podgrzewaniem (bo wymienia się całość szybka z przyklejonym elementem grzejnym oraz zatrzaskiem) podobne jak w linku. Wymiana prosta nie wymaga rozkręcania lusterka. Wystarczy odchylić na maxa szkło w dół i podważyć długim śrubokrętem od góry (najlepiej przez jakąś szmatkę, żeby nie pękło) i wypiąć z zatrzasków.
Ostatnio edytowane przez maroz ; 20-11-2016 o 20:25
super też do tego przez chwilę doszedłem. ale zaczął się problem niebieskie czy białe. Już wiem, że chce białe. Ale czy płaskie (raczej nie bo w alfie nie sa za duże lusterka) czy asferyczne czy sferyczne. Robie większe zakupy bo chcę bellę dopieścić.