Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

No zderzak malowany w tym przypadku Co ja mam, ze to mi sie zawsze w oczy rzuca

Send by Tapatalk 4 S4[/QUOTE]

nie tylko Tobie.Jeszcze dodalbym ze maska jest zle spasowana i na tyle brakuje dziwnym sposobem 159, a JTDm jest

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    To po prostu sportpack,na genialnych felgach ( które mi się marzą ) A co do samochodu.. Stoi u TomkaKRK w Autka.pl.. Chyba nie muszę Ci mówić jaką AR od Tomka mają opinię na tym forum?? Jeśli muszę to powiem.. BARDZO DOBRĄ,Więc ja na twoim miejscu pojechał bym obejrzeć
    zgadzam sie z kolega w 200 %

Użytkownik Embrion
    Auto
    TBD

Domyślnie

A co dokładnie wchodzi w skład sportpack'a? Sporo ma tych Alf i w sumie większość fajna 😊

Wysłano z Nokia Lumia 820

Użytkownik Alfa i Omega Avatar djrobertos
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Brera 2.0 JTDm 10'

Domyślnie

A Czy Pan TomekKRK zajmuje się również sprowadzaniem / szukaniem wymarzonej 159, której szuka klient? Mi się marzy czerwona / bordowa, 1,9 jtdm 150 lub 2,0 170 KM, full skóra czarna, najlepiej Ti, bezwypadkowa historia i bardzo dobry stan. Niestety na allegro i otomoto jest więcej min i fałszerstwa niż rzeczywiście idealnych aut.. Od roku już szukam i z każdą 159 było coś nie tak.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

1. TomekKRK sprowadzana na zamówienie - porozmawiaj z nim i będziesz wiedział na jakich warunkach. Podajesz mu co się liczy dla ciebie (silnik, kolor, wyposażenie itp.) a on podaje ci oferty.

2. Ja pierwszy raz słyszę o sportpacku w 159. W polskich cennikach z 2008 widzę "sportiva", a w cenniku z 2010 i 2011 są Sport i Sport Plus. Tylko w tym drugim było obniżone zawieszenie jako opcja nazwana Distinctive TI (dość droga - 8500 zł) i to jest chyba wtedy po prostu zwykły TI.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał delli Zobacz post
    Wygląda świetnie (no, może poza relingami...), ale z tego co kojarzę, to Sportpack ma twardsze i obniżone zawieszenie w stosunku do "zwykłej" 159, co na polskich dziurawych drogach i progach spowalniających nie jest najlepszym rozwiązaniem imo.
    Sport Pack to jest włoska nazwa wersji tego, co u nas dealer miał pod nazwą Sport Plus - kierownica i gałka skrzyni biegów taka jak w Ti, zegary takie jak w Ti, nakładki na pedały, chromowana końcówka wydechu, czarna podsufitka. Takie Ti dla ubogich
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion
    Auto
    TBD

Domyślnie

Patrzę na konsolę środkową tej czerwonej AR Sport Pack i chyba powinna być cała "czarna", tak jak w opisie ze strony Alfa Romeo: http://www.alfaromeo.pl/pl/#/models/...pack/sportpack a nie srebrna pod lewarkiem zmiany biegów. Inny Sport Pack z oferty (czarny kombi) ma już jednolity kolor konsoli.

Poza tym Sport Pack to chyba tylko Sport, a nie Sport Plus. Tutaj jest Sport Plus z polskiego salonu i ma inne wnętrze oraz lepsze multimedia: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-175...C29625853.html
    Ostatnio edytowane przez monkahead ; 01-12-2013 o 19:30

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał monkahead Zobacz post
    Patrzę na konsolę środkową tej czerwonej AR Sport Pack i chyba powinna być cała "czarna", tak jak w opisie ze strony Alfa Romeo: http://www.alfaromeo.pl/pl/#/models/...pack/sportpack a nie srebrna pod lewarkiem zmiany biegów. Inny Sport Pack z oferty (czarny kombi) ma już jednolity kolor konsoli.

Poza tym Sport Pack to chyba tylko Sport, a nie Sport Plus. Tutaj jest Sport Plus z polskiego salonu i ma inne wnętrze oraz lepsze multimedia: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-175...C29625853.html
    Pakiety różnią sie w zależności od kraju z którego pochodzą. Konsola jest jednolita tylko światło tak sie odbija ze wydaje sie być inaczej. Zawieszenie obniżone - to widać na fotach oraz mozna tez sie zasugerować progami a'la TI.
    Po co szukać dziury w całym skoro sprzedawca jest sprawdzony i polecany.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał pilsner Zobacz post
    Witam.Od dawna przymierzam sie do zakupu pięknego samochodu jakim jest alfa 159.Upatrzyłem sobie http://opelautokomis.gratka.pl/ogl/1...3420e553c8cf,1 w tym komisie.Czy mógłby mi ktoś doradzić czy warto?Byłem i je oglądalem.jezdzilem i niby wszystko ok.Może jest ktoś z Warszawy kto mógłby mi powiedziec cos o tym samochodzie.
    hmm, wydaje mi sie ze ta z hajmiga ktos juz ogladal ostatnio, http://www.forum.alfaholicy.org/kupi..._warszawa.html

- - - Updated - - -

Cytat Napisał djrobertos Zobacz post
    A Czy Pan TomekKRK zajmuje się również sprowadzaniem / szukaniem wymarzonej 159, której szuka klient? Mi się marzy czerwona / bordowa, 1,9 jtdm 150 lub 2,0 170 KM, full skóra czarna, najlepiej Ti, bezwypadkowa historia i bardzo dobry stan. Niestety na allegro i otomoto jest więcej min i fałszerstwa niż rzeczywiście idealnych aut.. Od roku już szukam i z każdą 159 było coś nie tak.
    oprocz Tomka_krk auta sprowadza takze user szerszen oraz user tradelux http://trade-lux.otomoto.pl/ ale mysle ze jak bedziesz zdeterminowany to kontakt znajdziesz

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Olej555 Zobacz post
    Pakiety różnią sie w zależności od kraju z którego pochodzą. Konsola jest jednolita tylko światło tak sie odbija ze wydaje sie być inaczej. Zawieszenie obniżone - to widać na fotach oraz mozna tez sie zasugerować progami a'la TI.
    Po co szukać dziury w całym skoro sprzedawca jest sprawdzony i polecany.
    Amen

Użytkownik Embrion
    Auto
    TBD

Domyślnie

Olej, jak będziesz musiał wyskoczyć z 60 tysi za auto, to bankowo będziesz się chciał dowiedzieć jak najwięcej. Ja tam widzę 2 różne kolory konsoli w tym czerwonym, żadne triki świetlne tego nie zmienią. Czekam na komentarz sprzedawcy.

Wysłano z Nokia Lumia 820

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotrek_inf
    Auto
    Lancia Delta III 1.8 Di

Domyślnie

Witam serdecznie wszystkich na forum. Jestem nowym użytkownikiem, ale chciałbym dołączyć do grona alfaholików . Mam więc pytanie, czy oglądał ktoś z Was może to auto: http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9...761093846.html. Zastanawiam mnie cena, bo za auto z 2008 roku tylko 26900 podejrzanie mało.