zbiorniczek to pikuś 15 min roboty. Ja jutro bądz w piątek wymieniam przewód wspomagania. Oby się bezproblemowo odkręcił![]()
zbiorniczek to pikuś 15 min roboty. Ja jutro bądz w piątek wymieniam przewód wspomagania. Oby się bezproblemowo odkręcił![]()
Pikuś czy nie, nieistotne ważne by wymienić tę właściwą część układu a nie na chybił trafił. Dlatego proszę o pomoc.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Hej, czy ktoś się orientuje jak założyć pasek ten pomocniczy, co idzie na pompę wspomagania i sprężarkę?Czy istnieje jakiś sposób?
Kluczem 14 i jakąś przedłużka (chyba że masz dużo siły) odciagnij w stronę przodu auta napinacz i druga osoba zakłada pasek. Pierw zakładasz na wszystko, a na końcu tylko narzucasz na alternator, gdy ktoś ci naciagnie wyżej wspomniany napinacz.
Trochę wprawy i to jest 5 min roboty. Na początku może być męczarnia. Da się to zrobić bez kanału. Ale na kanale łatwiej pozakładać odpowiednio pasek.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Dzięki kolego za zainteresowanie, ale chodzi mi o pasek ten elastyczny - to jest alfa JTS, tam mam pasek wielorowkowy który zakładam napinaczem, a jeszcze jest taki elastyczny który napędza pompę wspomagania i jest na sprzęgle sprężarki.Juz zorientowałem się że muszę mieć specjalny przyrząd żeby go naciągnąć do pasków elastycznych ale czy jest jakiś patent żeby to zrobić bez tego przyrządu?
Witam. Problem z szuraniem wspomagania wymieniona pompa wymieniony zbiorniczek plukanie teraz czas na zawor zwrotny sruba wspomagania od magla do pomby czy moze mi ktos pomoc gdzie moge kupic z gory dziekujei pozdrawiam alfamaniakow.
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 20-09-2020 o 21:49 Powód: Używaj interpunkcji bo trudno się to czyta.
Witaj
Wysłałem ci info na priv
Cześć wiem że zakładałem nowy temat ale.. może ktoś wie dlaczego na postoju mam drgania kierownicy jak skręcam? Jak jadę przez rondo jest podobnie.. dodatkowo cały czas jest brzęczenie? buczenie pompy? (Nie widzę zależności przy wyższych obrotach silnika)
Nowa pompa BOSCH OE (na wcześniejszej to samo, na zamienniku tak samo SKV z resztą padła po 2dniach xd).
Nowy wąż wspomagania
Nowy zbiorniczek
Nowy płyn czerwony do wspomagania Rivioli
Nowy pasek wieloklinowy oraz wszystkie możliwe rolki.
Brak jakichkolwiek luzów na zawieszeniu.
BRERA 2.0JTDm
Może komuś pomoże to co ja zrobiłem. Miałem gumowanie wspomagania po tym jak został zakuty wąż na krótkim odcinku i powiem tak że jeżeli pękną wąż na krótkim odcinku to lepiej kupić nowy bo ciężko znaleźć firmę która dobrze zakuje ten krótki odcinek , długi miałem zakuty i było okej ale jak już krótki zakuli to się zaczęło gumowanie . Kupiłem nowy i cisza . Przy okazji wymieniłem pompę i zbiorniczek i płyn z 3 razy także nie zaoszczędziłem pozdrawiam .