[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

a co powiecie na takie,rozmiar 17,wytloczone alfa romeo z tylu,produkcji tureckiej:)kupilibyscie taki felunek,dodam ze sa nowe

Załączniki

• P1033201.jpg
    P1033201.jpg
    39.6 KB · Wyświetleń: 265
a czy et 41 bedzie pasilo?no i co z ta turcja,na wewnetrznej stronie wytloczone alfa romeo,7,5 cala szer

a co powiecie na takie,rozmiar 17,wytloczone alfa romeo z tylu,produkcji tureckiejkupilibyscie taki felunek,dodam ze sa nowe

Załączone obrazy Załączone obrazy Podpowiedzcie mi jakieś fajne felgi do mojej Alfy-p1033201.jpg
Ładne, ale nie pasują do stylistyki 159 - widziałbym je w Julce, ale nie na 159. ET 41 jest OK. Takie jest oryginalne w 17" które ja mam (wciąż na sprzedaż...)
Pozdrawiam.
- Rafał

jest na allegro taki czerwony sedan na tych albo podobnych felgach.Zgadzam sie z alcesem nie pasuja zbytnio do 159

Ostatnia edycja:
jest na allegro taki czerwony sedan na tych albo podobnych felgach.Zgadzam sie z alcesem nie pasuja zbytnio do 159

Piszecie o tym egzemplarzu?

2036627545_1

Jeżeli tak, to te felgi nazywają się Rial Lugano (tak gwoli ścisłości).

Jeżeli mówisz o zdjęciu tego czerwonego sedana 159, to śmiem się nie zgodzić;)
Co więcej, zamierzam bronić swojej racji:)

Porównaj felgi Rial Lugano:
1284384488_felgi_rial_lugano.jpg

z felgami Sport od Giulietty:
ab6ede1a21544dc49643bafff4249482_orig.jpg

Oba wzory mają po 10 szprych, ale wystarczy porównać miejsce na śruby w obu modelach z tymi felgami na zdjęciu z czerwoną 159 - od razu widać, że otwory tam są między ramionami (jak w Rial Lugano), a nie "na" ramionach (jak w ori od Giulietty).

PS. eMka, nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy - ja tylko wyjaśniłem, że felgi z tego czerwonego egzemplarza 159 to Rial Lugano, a co za tym idzie to nie są te same felgi o których pisał misiu7911 i których zdjęcie umieścił w tym poście (bo te faktycznie mają wzór oryginalnych felg od Giulietty - a może i są oryginalne).

Ostatnia edycja:
Podpinając się pod temat felg, mógłby mi ktoś powiedzieć jak nazywają się te felgi?:)
alfa_romeo_159_my2011_01.jpg

Była to opcja 5EV (w polskich salonach w 2010 roku) - tzw. wzór podwójnej szprychy.
Występuje w kolorze srebrnym i "tytanowym".
Wersja srebrna ma nr części 156082576.

Pod ręką mam specyfikację wersji SPORT-TECH i te felgi (ciemne) są oznaczone w opcji jako 55V (tak jak w katalogu), a nie 5EV - źle spojrzałem i z drugiego w kolejności 5 wyszło mi E - bije się w pierś ;)

Jeżeli mówisz o zdjęciu tego czerwonego sedana 159, to śmiem się nie zgodzić;)
Co więcej, zamierzam bronić swojej racji:)

Porównaj felgi Rial Lugano:
Pokaż załącznik 43480

z felgami Sport od Giulietty:
Pokaż załącznik 43481

Oba wzory mają po 10 szprych, ale wystarczy porównać miejsce na śruby w obu modelach z tymi felgami na zdjęciu z czerwoną 159 - od razu widać, że otwory tam są między ramionami (jak w Rial Lugano), a nie "na" ramionach (jak w ori od Giulietty).

PS. eMka, nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy - ja tylko wyjaśniłem, że felgi z tego czerwonego egzemplarza 159 to Rial Lugano, a co za tym idzie to nie są te same felgi o których pisał misiu7911 i których zdjęcie umieścił w tym poście (bo te faktycznie mają wzór oryginalnych felg od Giulietty - a może i są oryginalne).

tutaj ten Rial Lugano mi sie podoba,na tej czerwonej jakos nie bardzo.Wiesz na jakim aucie tu jest zalozony??Tyle ze to tez jest pewnie rozmiar 18" albo 19" to tez robi robote

ta czerwona ma felgi w rozmiarze 17 cali

Tak jak piszą koledzy - całą robotę robi wielkości felgi i profil opony.

Czarny, te felgi na zdjęciu są założone na nowym Scirocco:

iphone145.jpg iphone097.jpg iphone188.jpg

Zastanawiam się nad felgami w rozmiarze 18"x8" przy czym ET wynosi tylko 33. Czy to przypadkiem nie za mało? Felgi nie będą za bardzo wysunięte poza obrys pojazdu? Bardzo prosiłbym o opinie doświadczonych w tym temacie.
BTW jakie ET mają oryginalne felgi z 159 TI?
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót