A ja mam w dupie płacić za ubezpieczenie szyby. To samo wyjdzie albo i nawet taniej jak sam wymienisz niż jakbyś miał płacić co rok po te nie wiem 50 zł. No chyba, że komuś szyby lecą co chwilę
A ja mam w dupie płacić za ubezpieczenie szyby. To samo wyjdzie albo i nawet taniej jak sam wymienisz niż jakbyś miał płacić co rok po te nie wiem 50 zł. No chyba, że komuś szyby lecą co chwilę
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Po 10 latach płacenia bez wymiany to rzeczywiście wyjdzie na to samo
Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka
heya!
Ma ktos doswiadczenie z szybami nordglass? Kupilem 159 i jest tak glosno w kabinie od szyby ze moja kobieta myslala ze jade 120 tymczasem byl wiatr czolowy a ja jechalem 80. Wydaje mi sie ze jest to albo kiepskiej jakosci szyba albo jakos zostala zle wklejona bo po stronie pasazera jest wieksza przerwa miedzy karoseria jak po lewej. Jadac 130 szum jest taki jak by na zewnatrz byl za kazdym razem mega silny wiatr prosto w szybe.
Zgłaszając szkodę z AC szyb, podczas rozmowy telefonicznej, dowiedziałem się że do 159 oprócz szyb z czujnikami zmierzchu i deszczu są rozróżniane szyby do benzyny i diesla. Miła ( na razie ) Pani od ubezpieczyciela poinformowała mnie o tym fakcie, nie ukrywam, ze wcześniej nie wiedziałem o takich różnicach. Nie wiem jakiej firmy mi założą ale teraz jestem ciekaw jak będzie wyglądała szybka jazda z tą szybą. Teraz Mam Pilkinktona ( wymieniałem 5 lat temu ) i przy dużych prędkościach nie ma problemu przy swobodnym komunikowaniu się wśród pasażerów ( przynajmniej tych z przodu ).
Wychowały cię mass media, Nie wysilał się twój mózg
W szkole była też tragedia, Choć ci nie szczędzono rózg!
Nie pamiętam jak jest w 159, ale w Fiacie 500 były różne szyby do DS i BZ, mało tego do 1.2 BZ inna niż do 0,9 BZ - ta inność polega na zastosowaniu jakiegoś dodatkowego elementu wyciszającego pomiędzy warstwami szyby.
Halas przy większej prędkości może wynikać z tego, że szyba została źle wklejona - wzrost szumów aerodynamicznych.
Też jestem tego zdania,że nie potrzebne jest mi ubezpieczenie szyb. Odpukać jeszcze nigdy nie musiałem wymieniać ....i mam nadzieję,że tak zostanie .
Dyskusja o dobrowolnych ubezpieczeniach, jest trochę dyskusją o niczym, bo jak się z niego nie korzysta, to faktycznie, staje się ono trochę bez sensu, tyle tylko, że o tym, czy będzie się z niego korzystać nikt nie wie, zanim nastąpi zdarzenie - to samo dotyczy assistance czy NNW, albo ubezpieczenia opon, o AC już nawet nie wspominam![]()