Można taniej, ten sam chinol
https://www.castorama.pl/mlotek-pneu...-id-30285.html
Można taniej, ten sam chinol
https://www.castorama.pl/mlotek-pneu...-id-30285.html
Witam , ja wymieniłem 3 mieś. temu piasty GSP i przeguby GSP przód w AR 159 2.4, przejechałem ok 2500-3000km i nic się nie dzieje z piastami - cisza, natomiast przeguby podobno w/g mechanika polecanego na forum mają luzy. Powiedział, że może jakby się przesmarowało oryginalnym smarem, to by było ok.
Witam, z Waszego doświadczenia łożysko hałasuje jednostajnie czy nie ma reguły?
Przywaliłem kiedyś kołem w krawężnik. Koło blokowało się delikatnie w pewnym punkcie, pewnie tarcza się wykrzywiła i obcierala o klocek. Wymieniłem przednie hamulce, nowe prowadnice, tarcze po jeździe są chłodne więc nic się nie blokuje, nie bije. Mierzyłem bicie piasty przy montażu i wynosiło 0.015-0.02, tarczy kilka setek więc tutaj jestem spokojny.
Hałas przypomina właśnie bardziej ocieranie i trwa cyklicznie kilka sekund. Wzrasta, osiąga punkt kulminacyjny, maleje i tak ciągle. Staje się uciążliwe tak po przekroczeniu 100-100km/h.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Odkopie temat, bo mam pytanie na temat.
Na filmiku z autodoc, jak wymieniać piaste w 159, gościu na końcu tylko dokręcił nakrętkę i nie zbił do środka tych ścianek. Na nakrętce. Ja też tak zrobiłem, ale potem chciałem to zrobić i w sumie... Nie idzie. Jest nakrętka od nowej piasty (firma MEYLE, nie wiem czy ktoś w polsce o tym słyszał w ogóle) wyraźnie z twardzszego materiału niż ta co było oryginalnie zamontowana i zagnieciona na półosi. Muszę to tak zrobić, czy jak dowaliłem na 130 niuta to powinno starczyć samo w sobie (niby 110 idzie normalnie tam)?
![]()
Alfa Romeo 145 1.4 Boxer
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Alfa Romeo 159 1,75 TBi
Przecinakiem trochę tępym to zrobisz bez problemu. Ja wymianialem w zeszłym roku i też ciężko szło. Nie musi być całkiem zagniecione, wystarczy 1.5-2 mm zagięcia do środka. A luzować się będzie na pewno z czasem, także wiesz..... Pozdrawiam
Witam, która firma robi teraz dobre łożyska które wytrzyma minimum 70-80tyś km. SNR nie chcę widzieć miałem 3 razy i padały przed 25-30 tyś km. Zaczyna mnie to już wkurzać żeby w ciągu 100tyś km zmieniac 4 razy łożysko (2 razy przód lewy raz prawy i tył lewy). Najgorszy był maxgear 3tyś. Zastanawiam się nad NTY, Dayco, Metzger albo Febi.
Czy numer SNR R160.33 to jest prawidłowe łożysko do polifta?
W przypadku 159 piasty przed i po lifcie są takie same, więc tak![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10