AR 159 Sportwagon Q4 | 3.2 JTS 260KM | 2006r. - Bestia
Była:
AR 156 Sportwagon FL | 1.9 JTDm 140KM | 2003r. - Bella
u mnie oprócz "gumowego" dźwięku pojawiło się jakieś stukanie w lewym kole przy skręcaniu połączonym z hamowaniem.... jakieś sugestie? czy to mogą być te przeguby kulowe? Czy da się je wymienić czy też trzeba wymieniać całą maglownicę? Jak to można zdiagnozować? Kto to może naprawić na terenie Warszawy?
dodam jeszcze, że wspomniane odgłosy pojawiają się dopiero jak auto się solidnie rozgrzeje.
Ostatnio edytowane przez grzdylu ; 15-07-2011 o 10:14
Ostatnio borykam się z problemem opisanym w tym wątku. Chciałem zapytać czy w końcu ktoś poradził sobie z tym problem nie wymieniając całej maglownicy tylko w jakiś tańszy sposób?
Witam, a czy coraz mocniejsze tłuczenie jakby młotkiem w metal to tez może być to? Zadnych luzów w zawieszeniu w sumie to i tak jest nowe a dwóch ludzi orzekło że w zawiasie jest cacy.Może coś w układzie kierowniczym bo wali na poprzecznych nierównościach i to zależy kiedy .Jak bym się spodziewał to nie a nieraz w najmniej spodziewanym momencie.Nie mam za to takich objawów jak założyciel tematu.
Przy skręcaniu brak niepokjących objawów tylko podczas jazdy coś tłucze.
Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 25-04-2015 o 18:39
Czesc, podpinam się pod temat. Mam zregenerowaną maglownicę, nowy zbiorniczek wspomagania etc - ale to robiłem juz jakieś 3 miesiące temu i od tego momentu wszystko było spoko.
Od 3-4 dni pojawilo się to gumowanie przy skręcaniu kierownicy. Dźwięk jakby ocieranie gumy o gumę, tylko przy manewrach parkingowych lub przy minimalnej prędkości. Wydaje mi się, że bardziej słyszę to z kolumny, jakby zaraz pod kołem kierownicy.
Czy udało się komuś rozwiązać ten problem?
Panowie, nikt nic?![]()
Ja wymieniłem zbiornik na ten zmodyfikowany plus płyn zielony serwisiwy ,wcześniej oczywiście przepłukałem dodatkowym litrem cały układ odpinając przewód powrotny i podstawiając butelkę,kręcąc kierownicą i dolewając ciągle płynu, i póki co wszystkie objawy ustały wspomaganie przestało gumować i głośno pracować, zobaczymy na jak długo ...pozdrawiam