Mam prośbę o 100 % potwierdzenie kolejności wtrysków. Kupiłem auto z symbolicznym przebiegiem, w którym na 100% nikt nie grzebał, nie wymieniał wtrysków itp. Wtryskiwacze mają w centralce prawidłowe kody IMA, jednak do wtryskiwacza pierwszego jest przypisany kod wtrysku najbliżej akumulatora, natomiast do wtryskiwacza czwartego, kod z wtrysku od rozrządu. Silnik to 1.6 Multijet 105 i tak wtryski zostały wpisane w fabryce. Dodatkowe efekty to śmierdzące spaliny, podwyższone spalanie i kiepska dynamika. Co ciekawe korekty mieszczą się w +/- 0,4.
Proszę o rzut okiem na moje korekty/ciśnienie paliwa. Wahnięcia zmierzonego ciśnienia +/- 10bar są przyczyną wahnięć obrotów?
Auto sporo jeździło z domieszką 2T, jakiś czas temu miało lepsze korekty i mniej paliło...
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
Wrzuciłeś dużo parametrów na raz i próbkowanie wychodzi co 3 sekundy. Z tego co widać - korekty w normie. Ciśnienie paliwa na listwie idealne
Ale u siebie zauważyłem kiedyś falowanie obrotów i przy tym także wahanie ciśnienia +/- 10 bar od oczekiwanego. Zrobiłem przy silniku bardzo dużo, ale nie zaczepiałem regulatora ciśnienia na pompie. W efekcie falowanie obrotów występuje dość rzadko i jest słabsze, ale do regulatora i tak się dobiorę![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
No tak, dowaliłem więcej parametrów, bo chciałem sobie wszystko za jednym zamachem pooglądać
Korekty w ciągu pół roku się pogorszyły - smutne ale niestety fakt - były lepsze...
Czepiłem się auta, bo przy "pędzlu" >2,5rpm robi się z niego Autosan - wstyd i hańba.
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
Ale że tak?
Rozumiem, że on dopala już poza silnikiem![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Witam. Sparwdziłem swoje korekty i prosze o opinie. Auto po rozgrzaniu zaczyna falować i się stawia. Po za tym strasznie na siwo z wydechu że aż szczypie w oczy
I czy na biegu jałowym powinna być taka wysoka dawka oleju napędowego?
![]()
Wolniacz poszukaj tematu o dolewaniu oleju 2T do oleju napędowego
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014