[159] Beda chetni na rozporki przod:)

misiu7911

Nowy
Auto
156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling
Witam,jak w temacie,pewny kolega podrzucil temacik i sie nad nim zastanawiam,byliby chetni?Kilku kolegow z forum zakupilo juz u mnie kilka wyrobow i chyba sa zadowoleni:)
wiec moze i to jest jakis pomysl na dodatkowy zarobek i polepszenie tym razem wlasciwosci jezdnych waszych belli:)
http://allegro.pl/rozporka-wiechers-sport-gorna-alu-alfa-romeo-159-i2461071973.html
mysle o czyms takim tyle ze za 50% tej ceny:)

A co, za słabo trzyma się drogi? Jak tam z listwami na progi? Myślę, że byłoby więcej chętnych.
Będę obserwował temat, kolejny gadżet od Ciebie nie zaszkodzi;)

Odnosnie listw na progi;
jesli chodzi o te na te czarne plastiki,to kiepska sprawa bo aby je zamontowac trzebaby wyciac ten stary kawalek plastiku gdzie jest napis alfa romeo aby nowa nakladka z kwasowki ladnie wpadla we wneke uzyskana wycieciem tego elementu
a jesli chodzi o nakladki na progi lakierowane to nawet sie za to niezabralem:(

Co do tej rozpórki, to ja bym się na to nie pisał. Sztywność konstrukcji 159 jest lepsza niż w 156, poza tym jest to dosyć ciężki element, więc raczej unikałbym dociążenia swojej Alfy kolejnym balastem, którego możliwości i tak nie wykorzystam.
Jeśli jednak zdecydujesz się na tego typu akcesorium to pamiętaj, że przydałaby się śruba rzymska, by móc to idealnie poustawiać.
Pozdrawiam.
- Rafał

Też jestem zdania że nie bedzie to miało dużego wpływu na poprawę prowadzenia 159 i tak jak napisał alces dociążanie przodu nie jest dobrym ruchem. Bardziej zainteresowany byłbym tymi nakładkami na lakierowaną część progu.

Jeżeli o mnie chodzi byłbym chętny.
To byłoby z nierdzewki ? Czy galwanizowane ?

jesli bedzie to z kwasiaka pomalowane proszkowo

Witam,
Odgrzewajac nieco temat - bylbym zainteresowany, jesli tylko kolega misiu ruszyl temat. Spiderek raczej skorzysta na takim usztywnieniu...

Temat stary, ale kiedyś szukałem takich akcesoriów.
Pytanie czy będzie ze śrubą i za ile. (link a pierwszego posta dawno wygasł)

Temat nie ruszył, nic nie ma. Ale jak już proponowałem wcześniej ,zajęcie się nakładkami alu na progi AR 159 czy 156 byłoby idealnym ruchem :)

Czy ktoś wie gdzie dostać rozporke do 2.0 jtd m?

Dziękuję ale tam są do 2.4 czy to będzie pasować?

Powinno podejść, ale niech się wypowie jeszcze ktoś kto ma 159 jtdm.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót