mariuszoles
Użytkownik
- Auto
- Porsche Panamera 4S
A powiedz mi czy też tak masz, że jak wyłączysz np. po jeździe silnik ale pilot zostaje w stacyjce i znowu włączasz zapłon to zapala się bez żadnego problemu i błędu ? Bo u mnie tak właśnie jest i to też jest trochę dziwne.
Tak właśnie jest i u mnie, co jednoznacznie wskazuje na to, że błąd jest związany z pierwotnym odczytaniem sygnału z kluczyka przy jego włożeniu.
no a u mnie jest właśnie problem tego typu że sie nic nie wyświetla(tylko w fesie), denerwuje mnie to coraz bardziej bo czasami i 5 minut mogę cykać, a ciekawe jest to , że czasami jak go "palne w czajnik" to zaskoczy, jakby zimny lut, a czasami pocykam z 5 razy przełożę kluczyk na odwrót i śmiga,i taka prośba czy mógłbyś przybliżyć bardziej temat " uszkodzenia pamięci eeprom" (koszty np.) nie ukrywam też że wywalenie 1tyś na głupią stacyjkę powala mnie na kolana , i bardzo mnie ciekawi że tyle magików istnieje i nikt tego problemu nie rozpracował jeszcze
"nic nie wyświetla" - chodzi mi o wyświetlacz
Wydaje mi się kizior, że niezależnie od innych objawów, które występują u Ciebie problem również będzie leżał w TEG-readerze. On natomiast jest generalnie nierozbieralny i każde jego uszkodzenia wiązać się będzie z wymianą całości :/ Oczywiście nie jestem specjalistą w tym zakresie i mogę się mylić.
Co się zaś tyczy występującego u mnie uszkodzenia pamięci eeprom - odsyłam do innego tematu, w którym szczegółowo się na ten temat wypowiadałem (chyba na drugiej stronie):
http://www.forum.alfaholicy.org/159...-vechicle_system_protect_not_available-2.html
Dodam jeszcze jedną rzecz, bo o tym pisałem w innym temacie, lecz nie pamiętam dokładnie gdzie: Otóż w sprawie naprawy pamięci eeprom poza ASO zasięgnąłem informacji w firmie F.U.H. Ko-Car Tychy (http://www.kocar.com.pl/), która generalnie jest uznawana za bardzo dobrą jeżeli chodzi o fiatowską elektronikę. Powiedziano mi tam, że nie da się od nowa zaprogramować pamięci eeprom w TEG-readerze z Alfy 159. Z oczywistych względów nie da się także kupić na allegro innej stacyjki i "przełożyć" ze względu na sieć CAN. Jedynym wyjściem jest zatem przelutowanie pamięci do innego czytnika. Powiedziano mi również, iż oni mogą się tym zająć, z tym że dwie sprawy mają tu znaczenie: muszę im dostarczyć już wymontowaną stacyjkę i drugą zakupioną powiedzmy na allegro i co ważniejsze, wręcz najważniejsze... oni nie dają 100% gwarancji, że to będzie działać
Ostatnia edycja: