Ja też już nad tym myślałem żeby w swojej Alfie to zrobić. Wygląda to bardzo ciekawie
Dobrze to wygląda i przy okazji może to stanowić ochronę przed np. kwasem do mycia, po pewnym czasie plastiki tracą kolor a ta folia przejmuje to wszystko na siebie.
Gdzies już był kiedyś temat o folii na listwy, nawet tutorial. Carbon dobrze wygląda.
Plastik jak i każdą powierzchnię pod folię wystarczy tylko dokładnie odtłuścić, powierzchnia musi być odpowiednio przygotowana, czyli jeżeli występują ubytki na powierzchni, rdza itp, należy to bezwzględnie skorygować ponieważ po jej nałożeniu każda nierówność powierzchni będzie bardziej widoczna niż przed jej nałożeniem. W przypadku aplikacji na słupkach powinny one być raczej w idealnym stanie, więc nie powinno być problemu. Poza tym folię aplikuje się przy podwyższonej temperaturze, wtedy układa się idealnie do powierzchni, nigdy na zimno !
Mógłbyś sprecyzować o jaki podkład chodzi ?
Pozdravy !
Ostatnio edytowane przez piotrl ; 14-03-2013 o 18:51
Kiepsko Ci to wyszło na słupkach środkowych, bo folię na tylnych drzwiach nakleiłeś pod innym kątem niż na przednich. Rzuca się to w oczy, przez co wygląda trochę tandetnie.
Też mi się to rzuciło w oczy, kiepsko to wygląda że nie jest 'w jednej linii'. Niemniej pomysł fajny, w lato może sam o nim pomyślę![]()
Tak linia nie została zachowana, mój błąd ale robiłem to 20 minut więc krzywdy nie maNa dodatek suszarka mi się popsuła więc robione na zimno
Nie raz oklejałem dachy taką folią 3 lata i nic się nie dzieję więc nie ma się co martwić o trwałość.