[159] Przycisk otwierania bagażnika

• Autor wątku Autor wątku 159alfa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1

159alfa

Guest
Witam.Spotkał się ktoś może z tym, że wciskanie przycisku otwierania klapy bagażnika nie działa? Wiem,że mogę to robić z pilota jednak czasem pilot jest w stacyjce i trzeba gasić auto,żeby dostać się do bagażnika.Z góry dziękuję za informację!

Witam.Spotkał się ktoś może z tym, że wciskanie przycisku otwierania klapy bagażnika nie działa? Wiem,że mogę to robić z pilota jednak czasem pilot jest w stacyjce i trzeba gasić auto,żeby dostać się do bagażnika.Z góry dziękuję za informację!

Mam to samo.... jak było zimno to średnio działał aż przestał.
Rozebrać trzeba panel i popatrzeć co tam się dzieje.
Poszukaj na forum - już chłopaki pisali jak z uchwytami się ma sprawa.

To się nazywa ekspresowa odpowiedź:) Spróbuję w takim razie pogrzebać.A Wiecie jak można usunąć komunikat z kluczykiem (service)? Dzięki!!

Kolego 159alfa jest tez opcja taka że masz wyłączony ten przycisk w kompie między zegarami może najpierw tam popatrz czy jest aktywny. Mi tak sie stało po odłączeniu baterii ale właśnie przestawienie którejś z opcji pomoglo. Pozdrawiam

U mnie też nie zawsze działał. Okazało się, że z powodu niskiego stanu naładowania baterii podczas rozruchu, kiedy pobór prądu jest największy, ześwirowała elektryka. Pomogło odpięcie klemy aku na około 20 - 30min.
Pozdrawiam.
- Rafał

Kolego 159alfa jest tez opcja taka że masz wyłączony ten przycisk w kompie między zegarami może najpierw tam popatrz czy jest aktywny. Mi tak sie stało po odłączeniu baterii ale właśnie przestawienie którejś z opcji pomoglo.
Pozdrawiam

Po odpięciu baterii wystarczy pilotem zamknąc i otworzyć drzwi, a przycisk otwierania bagażnika aktywuje się (przynajmniej tak jest u mnie).

Przepraszam że odkopie, ale wiecie może która to opcja między zegarami wyłącza ten przycisk?

Jak nie zapomnę to jutro Ci sprawdzę ;)
Panowie, sprawdźcie sobie opcję otwierania bagażnika z wnętrza auta (z kluczykiem w stacyjce) po ówczesnym otwarciu drzwi, przy zamkniętych nie zadziała :P

No to tak się właśnie włącza i wyłącza ten przycisk w podsufitce.

murgal - u mnie w tym ustawieniu działa z kluczyka i z wnętrza auta (z panelu w podsufitce), a swojego czasu działał tylko z kluczyka ;)

DSC_0358.jpgDSC_0359.jpg

Ja na początku bawiąc się właśnie dałem to na OFF. I przez tydzień się wkur..łem że mi się przycisk spieprzył :sarcastic:
Taki OT :)

U mnie nie działa przycisk w podsufitce w ogóle. Jest podświetlony, ale czy zaznaczę opcję on czy off to i tak nie działa.

Ale z pilota działa?
To pozostaje Ci chyba szukanie przyczyny miernikiem. Trzeba przestrzelić przycisk.

Z pilota działa, tylko upierdliwe jest to, że nie mogę otworzyć bagażnika jak auto jest odpalone.

Miałem ten sam problem. Pomogło odłączenie akumulatora na kilkanaście minut i kilkakrotna zmiana w kompie Indep boot off/on. Cała akcja i po sprawie.

Mi tez mimo klikania on/off nie śmiga. No nic, odepne aku na jakiś czas, a jak nie, wydrę panel i z miernikiem sprawdzę czy zamyka obwód.

Amortyzatory
Powrót