159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
zgadzam sie, jesli tylko tyl i nie ma wiazek to nieoryginalne. ja dokladalem co prawda przod ori lacznie z wiazkami, ale tylko dlatego ze dokladalem tez xenony wiec i tak musialem ciagnac kable przez cale auto i akurat kupilem zderzak z pdc kompletny. ogolnie jest duzo wiecej roboty przy ori, a przy samym tyle zysku zero
Kolego magil
Jeżeli założy ori na tył, to może aktywować funkcje na ekranie, z tym, ze odległości będą pokazywane tylko na tylnym zderzaku, ( zaznaczam, że posiadam orginalne czujniki na tyle, wersja poliftowa, i któregoś dnia aktywowałem w MES czujnik cofania i na ekranie pokazuje się samochodzik z odległościami - trzy z przodu i trzy z tyłu i właśnie z tyłu pokazuje mruganiem odległości. Wiem , że to jest dużo roboty, dlatego na przód dokładałem valeo zwykłe nieorginalne.
Prawda jest taka, że oryginalne czujniki w każdym aucie działają stokroć lepiej niż valeo i inne chińskie zestawy. Nie wiem dlaczego tak jest, ale różnica jest kolosalna. A jeździłem w kilku autach z dokładanymi czujnikami. W żadnym nie byłem zadowolony.
Aczkolwiek dokładanie oryginalnych czujników jest kilka razy droższe niż chińskie zestawy.
magil i wielu ktorzy siedza na tym forum od lat i mieli kilka 159 doskonale to wie. aktywowanie wyświetlacza przy samym tyle jest nic nie warte, bo zauwaz ze nie pokazuje bocznych czujnikow, wszystko idzie na konto srodkowej strefy. dlatego temat zostal przemilczany (dyskusje o tym bylu lata temu)
Kolego nie zgodzę się z tobą, u mnie rozdziela na 3 strefy niezależnie, tam gdzie widzi przeszkodę to mruga, wjeżdżają tyłem do garażu przy bramie mrugają zewnętrzne a środek jest "jest czysty". To że ktoś mógł mieć inaczej, mogło oznaczać inną wersję centralki ( sam zastanawiają się nad ori na przód przeszukałem set stron i spotkałem się z kilkoma centralkami na przód i kilkoma na oba zderzaki - odpuściłem ,gdyż w polifcie nie miałem wiązki elektrycznej ) natomiast u mnie tak jest. Zresztą zawsze można to sprawdzić, aktywując w MES, jeżeli komuś nie będzie to pasowało, usunie wyświetlacz
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jeżeli brak wiązki to też tak uważam, natomiast jeżeli wiązka jest - to jeżeli ktoś ma czas i dodatkowe 500 zł to na sam tył może zaszaleć![]()