Jak zdemontować uszczelkę drzwi (drzwi kierowcy)? Tą która znajduje się na aucie.
Jak zdemontować uszczelkę drzwi (drzwi kierowcy)? Tą która znajduje się na aucie.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Ona jest na wcisk. Nie rozumiem w czym problem?
Po prostu nie chcę niczego popsuć przy okazji jej demontażu. Ja nie mam problemu jak komuś odpowiadam.
Dziękuję uprzejmie kowal.
A tak przy okazji może montowałeś nową uszczelkę i czy ta nowa jest bardziej twardsza od starej zużytej?
Ostatnio edytowane przez awj1 ; 22-03-2016 o 20:03
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
Mina ojca BEZCENNA !!!
Ale ja też nie mam problemu. Zapytałem bo może napotkałeś jakiś problem. Nie wiem czy nowe będą twardsze . Ja mam w planach w uszczelke wpuścić sznurek gumowy. Kupiłeś już nowe?
Nowa na pewno będzie bardziej sprężysta i będzie lepiej resorować drzwi. [MENTION=49105]awj1[/MENTION] skąd masz uszczelki i po ile?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
180 PLN tylko już nie pamiętam z jakiej strony www. Nie kupiłem jeszcze bo nie zdzwoniłem do ASO a już nie raz okazało się że ASO mam tańsze niż allegro itp. sklepy internetowe np zamek klapy bagażnika w sklepie www 320 PLN a w ASO 200 PLN. Borykam się z pukającymi na nierównościach drzwiami kierowcy. Może nowa uszczelka pomoże.
-Mamo co to za auto?
Mina ojca BEZCENNA !!!
A próbowałeś regulować ten trzpień/ucho, które wychodzi ze słupka a za które łapie się zamek od drzwi? Tez miałam problem z drzwiami, też stukało a smarowanie silikonem pomagała na krotki okres. Po wyregulowaniu jest spokój. Uszczelek nie ruszałem. Pzdr.
Próbowałem ale drzwi nie licują z tylnymi. Kiepsko to wygląda. Już zamówiłem nowiutką oryginalną. Jeśli to nie pomoże to mój budżet na alko w kwietniu będzie mocno skurczony.
-Mamo co to za auto?
Mina ojca BEZCENNA !!!
Wie ktoś jaki nr katalogowy ma ta uszczelka i gdzie ją można kupić ?