Ostatnio edytowane przez jacco ; 17-11-2015 o 15:56
Od zmieniarki. Na zdjęciu masz już ją wpiętą w radio. Chyba że to zdjęcie zaporzyczone z neta?
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
zdjęcie zrobione na żywo , czyli co mam nie wpięte ? tylko jedna wtyczka nie wchodzi ( druga od góry) , nie kojarzę czy w tamtym icku ona wchodziła...
Nie powinieneś mieć tam tych wtyczek. To jest złącze ISO 3 częściowe. Jak sam zauważyłeś masz już je wpięte kompletneskąd wzięło się tam dodatkowe iso to nie wiem. Może masz dwie wiązki? Wepnij te co mają więcej kabli
![]()
Wpiąłem nowego ics -a , wszystko działa , ale pojawia mi się cały czas żądanie jeszcze jednego kodu : PLEASE INPUT CODE !
O co chodzi?
Jeden jest do ICS, drugi do navi.
Pewnie "drze jape" o kod do navi jeśli masz podpięty czytnik.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Możliwe, że ktoś kiedyś dołożył kolejną wiązkę od zmieniarki, gdyż poprzednia mu nie działała.. Ale to można tak gdybać. Zobacz na zmieniarce, na tych dwóch różnych czy śmiga Ci zmieniarka o ile ją masz
EDIT : Nie doczytałem, tak jak wyżej.. Może woła o kod do navi.. Odepnij w bagażniku navi i tyle![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
W pn odepnę nawigację, zobaczę czy zgaśnie i tak guzik z niej w Polsce.
A w ogóle to można taki kod zdobyć? , w 3.0 mam tak że wpisuje tylko kod ics i wszystko hula , niczego więcej nie żąda.
Po pierwsze z navi jest tylko jeden +. Zegarek się sam ustawia. Do niczego innego nie jest potrzebna i można ją wywalić. O kod navi nie zawsze woła. ICS za każdym razem ale navi może Ci od nowości nie wołać aż któregoś dnia się zdziwisz. Niedawno był przypadek że gość miał 166 od lat (nie pamiętam 5?) i setki razy odpinał aku bez problemu. Po tych wszystkich latach nagle nawigacji się przypomniało że chce kodten typ tak ma
więc jak w drugiej jeszcze Ci nie zawołał o kod to wszystko przed Tobą
![]()