Witam ,od niedawna jestem w posiadaniu Alfy . Mam problem z sw, mijania ,po prostu czasem odpalam auto i ich nie ma .Pozycyjne i drogowe swieca ,a mijania wlaczaja sie kiedy chca .Co moze byc przyczyna ,pomozcie Alfa 166 TS
Witam ,od niedawna jestem w posiadaniu Alfy . Mam problem z sw, mijania ,po prostu czasem odpalam auto i ich nie ma .Pozycyjne i drogowe swieca ,a mijania wlaczaja sie kiedy chca .Co moze byc przyczyna ,pomozcie Alfa 166 TS
przekaźnik ? Ja miałem kiedyś identyczny problem, winowajcą okazał się przekaźnik.
Poczytaj o "zielonej skrzynce pod bezpiecznikami".
[C
czy ten przekaznik jest na lewym nadkolu za bezpiecznikami?ijak sprawdzic mozna zamienic z dlugimi .dobralem sie tam dzis i sa dwie skrzynki pierwsza bezpieczniki druga przekazniki
- - - Updated - - -
ta skrzynka pod kierownica obok bezpiecznikow?
Ostatnio ktoś miał podobny problem gdzieś, to się okazało że masa ginęła. + normalnie był. Taki trywialny powód.
Ja ze swojej autopsji polecam sprawdzić jeszcze włącznik świateł, u mnie on w styczniu okazał się winowajcą braku niektórych świateł
dzis Ala ma dobry dzien swieci jak przestanie padac sprawdze wszystkie porady ,niestety garaz za maly
kolego ja przechodziłem przez ten sam temat kilka dni temu.. u mnie sprawna kostka pod kierownica i włącznik ( obydwie rzeczy podmienione), temat narazie nie wałkowany dalej ponieważ światła świeca od kilku dni i nie wiadomo w czym dalej szukać. Jak będzie problem ze światłami działam z przekaźnikiem który jest w błotniku, myślę że tam leży problem![]()
jak dojdziesz sedna daj znac ,czytalem rady kolegow z forum i byc moze to tylko cos tam gdzies nie styka , no bo jak by bylo cos trafione to nie dziala i juz .A u mnie tak dziwnie bo raz odpalasz i sa a na drugi dzien niema a np po kilku kilometrach same sie wlacza .pozdro.