Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 69

Temat: DSP co to właściwie jest, schemat ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar ciecieszek
    Mieszka w
    Piła
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 150HP

Domyślnie

Dsp ma jedną poważna wadę. Głośniki midbasowe mogą być ale tweetery to dramat. Nie ma w ogóle wysokiego. Choć niby kopulka jedwabna a przy zwykłym zestawie pastik. Najlepiej wygluszyc lata drzwi wsadzić przyzwoity zestaw odseparowany i wzmacniacz do tego.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ale wiesz że wzmacniacz a procesor dźwięku to dwie zupełnie inne rzeczy??? Fakt, dupy nie urywa to DSP no ale zwykły wzmacniacz z zestawem odseparowanym to też żadna uczta melomana. Tak więc nie przesadzajcie. W sumie najtańszym i najlepszym rozwiązaniem to dobrej klasy dodatkowe radio z DSP. A nie sam wzmacniacz.

Mieszka w
    Piła
    Auto

Domyślnie

Zgadzam się. Natomiast ten procesor oprucz poglosu nie daje nic. Pseudo przestrzeń. Nie potrafi dobrze zozbic częstotliwości a tymbardziej nie potrafią tego głośniki. Więc wolę fabryczne radio przyzwoite głośniki i wzmacniacz, który to ogarnie

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Nie ogarnie. Widać rozbiega Ci się tylko i wyłącznie o to żeby coś w aucie łupało.

Mieszka w
    Piła
    Auto

Domyślnie

Wręcz przeciwnie miły czysty dźwięk nie zaleznieod bliskości.

- - - Updated - - -

Wręcz przeciwnie miły czysty dźwięk nie zaleznieod bliskości.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jondi
    Auto
    brak

Domyślnie

Ja mimo wszystko zdecyduje się na wzmaka dawać 300zł za dsp do którego będę przerabiał instalację + kupienie głośników których praktycznie nie ma to bez sensu wole używanego wzmaka dobre zestawy odseparowane i niskotonowe w półkę
    Nie jestem audiofilem nie potrzebuje nie wiadomo jakiego basu bo słucham rocka

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Oczywiście że DSP wychodzi drożej. Niestety.

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

dla mnie najwiekszym minusem dsp jest to, ze glosniki "duze" w drzwiach prawie w ogole nie graja basem, bas jest tylko od tych z polki i to jest mocno nienaturalne. o tym czy procesor dzwieku sie przydaje czy nie to nie bede sie klocil, wystrczy sprawdzic jak glosniki graja z wlaczonym rpockiem i bez, korekcja czasowa to chyba jedna z najlepszych rzeczy w procku.

wiadomo ze fajnie jest dolozyc wzmaka i wstawic porzadny zestaw odseparowany ale ja bym to zrobil tak jk Marek probuje z dzwiekiem obrobionym juz przed dsp.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Rolin
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    była AR 166 2.4JTD CF3

Domyślnie

żeby nie zakładać nowego tematu zapytam najpierw tutaj. Kupiłem głośniki Hertz , zestaw dwudrożny ze zwrotnicą, wygłuszyłem drzwi itp. tylko zastanawia mnie teraz jedna rzecz, mianowicie jak podpiąć ten zestaw do oryginalnego systemu DSP. W drzwiach jest osobny kabel na głośnik i tweetera, jeśli chciałbym podpiąć zwrotnicę to pod głośnik ? Zadziała to w ogóle, czy może darować sobie zwrotnicę i podpiąć tak jak oryginał tylko na nowym zestawie głośników. Ma ktoś schemat do DSP żeby sprawdzić jak kable wychodzą z instalacji? A i nie interesuje mnie rozbudowa systemu o wzmacniacz i inne radio, wszystkie bebechy zostawiam.

Zdążyłem poszukać info w elearn, i wychodzi na to że oba głośniki połączone są równolegle z jednego kabla. Niestety nie wiem czy schemat, który znalazłem odnosi się do wersji z DSP czy bez.
    Ostatnio edytowane przez Rolin ; 08-02-2014 o 16:21

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

Cytat Napisał Rolin Zobacz post
    żeby nie zakładać nowego tematu zapytam najpierw tutaj. Kupiłem głośniki Hertz , zestaw dwudrożny ze zwrotnicą, wygłuszyłem drzwi itp. tylko zastanawia mnie teraz jedna rzecz, mianowicie jak podpiąć ten zestaw do oryginalnego systemu DSP. W drzwiach jest osobny kabel na głośnik i tweetera, jeśli chciałbym podpiąć zwrotnicę to pod głośnik ? Zadziała to w ogóle, czy może darować sobie zwrotnicę i podpiąć tak jak oryginał tylko na nowym zestawie głośników. Ma ktoś schemat do DSP żeby sprawdzić jak kable wychodzą z instalacji? A i nie interesuje mnie rozbudowa systemu o wzmacniacz i inne radio, wszystkie bebechy zostawiam.

Zdążyłem poszukać info w elearn, i wychodzi na to że oba głośniki połączone są równolegle z jednego kabla. Niestety nie wiem czy schemat, który znalazłem odnosi się do wersji z DSP czy bez.
    musisz tweeter przez zwrotnice podlaczyc bo inaczej spalisz. ogolnie na obydwu kablavh masz pelne pasmo wiec obojetnie ktory wezmiesz do zwrotnicy.