ha a ja to drodzy koledzy zrobiłem , nie dalej jak tydzien temu wygląda rewalacyjnie wyczysciłem do gołego aluminium umyłem i nakleilem folie 3m karbon , efekt poprostu niebo a ziemia ze 3 dni chodziłem dumny z siebie

a demontaz jest banalny zajęło mi to ok 3h ale oklejalem jeszcze panele przy lusterkach i te na tylnych drzwiach nad klamkami , zeby wszystko miało jakis kontrast. ale do zeczy powiem Wam jak to zrobic
1. opuszczamy szybe w dół
2. uszczelke poziomą podnosimy do góry
3 uszczelke przy własnie tym felernym słupku ciągniemy do siebie najlepiej zacząc od górnego rogu ( uwazac zeby nie przerwac )i tak do samego dołu az nam cała wyjdzie
4. uszczelke tą wewnętrzną na słupku poprostu sciągamy do siebie i zchodzi bez problemów 5. we wnęce od strony szyby po zdemontowaniu tej pierwszej uszczelki zobaczymy 3 sróby
na krzyżaka odkręcamy je i słupek mamy zdemontowany bez zadnych poroblemów

oklejamy i montujemy
teraz trudniejsza sprawa tył wszystko tak jak z przodu ale jak wiadomo , szyba tylna nie opuszcza się do konca i będziemy mieli dostęp do dwóch srób a jest 3. ale nie martwcie się jest dwa sposoby albo demontaz szyby (mi by się nie chciało )
drugi sposób którego ja uzyłem to taki: odkręcamy te dwie sróby które widac przesówamy słupek delikatnie na bok aby zszedł ze słupka druga osoba odciąga szybe tak zeby było jak najwięcej miejsca a my łapiemy za słupek i ruszamy nim przód tył prawo lewo i ciągniemy do siebie tak aby z konstrukcji drzwi wyskoczył biały kapsel do którego przykręcona jest ta trzecia sróba ( mi to zajęło dosłownie 15 sekund nic się nie uszkodziło boczek jest bardzo wytrzymały a zeby go pozniej zamontowac pozbywamy się trzeciej sróby bez niej trzyma sie tak samo i zadna siła nie jest go w stanie ruszyc montujemy wszystko i gitara
panele lusterek banał ciągniemy w góre i schodzą z zatrzasków 10 sekund roboty
tylne zaslepki
1 sciągamy uszczelke obok nich poprostu do siebie i schodzi
2 odkręcamy dwie sróby na krzyzaka
3 od wewnętrznej strony drzwi wyjmujemy korek gumowy na wysokosci tej zaslepki
4 odkręcamy sróbe która jest pod gumową zaslepką
5 maskownica odpada
i to by było na tyle
co do foli polecam tą
http://allegro.pl/3m-carbon-folia-termopl-di-noc-laminat-rozm-i1220506899.html
mi na to wszystko starczył kawałek 30x100 tylko zdemontujcie wszystko na raz i tak odrysujcie zeby Wam na wszystko starczyło nie zapomnijcie tez zrobic zakładek to wszystko pózniej fajnie chowa się pod uszczelkami i wygląda kapitalnie
a folia kleji się rewelacyjnie wystarczy suszarka i ciągnie się jak guma zero pęcherzy itp poprostu bomba
mysle ze cos Wam pomogłem w temacie pozdro hej