• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Mapa do Alfa Romeo 166 z 1999 r. 2.0 TS SIEMENS Navigation Unit - Nawigacja

• Autor wątku Autor wątku Andi-166
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Andi-166

Guest
Witam wszystkich,

W grudniu 2010 kupiłem AR 166 2.0 TS z 1999 r. 155 KM. Zorientowałem się w sieci, że nie ma mapy Polski do tej nawigacji. A może już jest? Nie wiem. Czy ktoś mógłby mi wysłac lub dać jakiś namiar, gdzie można dostać taką mapę? Jesli nie Polski to inna, aby zobaczyć jak działa w ogóle. Ktoś tutaj pisał, że ponoć jest jakaś mapa Polski ze stycznia 2008. Ale czy to prawda? Kto pomoże zdobyć jakieś mapy to mojej NAVI.

Parametry nawigacji: ALFA ROMEO SIEMENS NAVIGATION, MLFB 5WK76017, Serial No: AR116087RE567.

Dodaję zdjęcia tej nawigacji SIEMENS.

Andi

Oryginalnych map na Polskę nie ma i nigdy nie było. Ich producentem jest Navteq i nigdy takowej nie stworzył. Można zainstalować ponoć inny czytnik. Jest to opisane w tematach na forum. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba kolega stanlizak zmajstrował coś takiego.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dziękuję koledzy :)

Dziękuję za informacje. Poczytam lektury. Skoro nie ma oryginalnych map, to chciałbym jakąkolwiek włożyć i zobaczyć jak to działa. Może znajdę w tej lekturze coś.

---------- Post dodany o godzinie 17:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:15 ----------

Witaj piotr_c, To co podesłałeś oglądałem już wcześniej. Ktoś niby miał mapę, ale już nie odezwał się. To ciekawe.

jak coś to ja tez chce :)
a jak co to poszukaj w sieci płytki do nawi do 166 :)

A jakiej mapy szukaś G2? G3? Pasuje coś z innego auta do Alfy? Rocznik Alfy 1999 2.0 TS 155 KM. Nie mam kolorów na wyświetlaczu. Zielono - żóło - białe napisy. W zależności od ustawienia. Lub dzień - noc itp.

No tak, to też są kolory. Możecie podesłać jakiś link do jakiejś konkretnej mapy (jakiejkolwiek), aby tylko wgrać na CD i zobaczyć jak to w ogóle działa? Na rapid tele tego, że nie wiem którą ściągać.

Witam. podlaczam sie z prosba.
Siedze juz troche szukajac jakiegos linka z mapa ale nic nie moge znalezc.

Szukaj na chomiku mapy do 166. Nie ma problemu ze znalezieniem :) zajęło mi to 3s :) masz podział na kraje i regiony europy. Oczywiście bez polski :) w dodatku są stare. "Najnowsze" to chyba 2003 może 05.

No tam nie szukałem akurat:-)dzieki

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót