Witam szanownych kolegów. Wie ktoś może jak firma dostarczała koła dwumasowe na pierwszy montaż dla naszych piękności.
Pytam tutaj bo nie sądzę żebym dowiedział się czegoś takiego od wszechwiedzących panów z ASO
pozdrawiam
Valeo kolegokoszt kolo 2 tyś.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Dało się chyba coś dużo tańszego wykombinować na częściach ze 156 v6. Tak mi się kojarzy więc pogrzeb na forum bo coś takiego było. Jak się mylę to proszę o bat na plecy...
Pozdrawiam, Michał
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Poprawa komfortu na niskich obrotach (mniejsze drgania) mniejsze szarpnięcie po puszczeniu sprzęgła, mniejsze zużycie skrzyni biegów i synchronizatorów i podobno ciut mniejsze zużycie paliwa. (za wikipedią) ale ze względu na wysoki koszt i kłopotliwość wymiany chyba zbędne w 3.0 v6 w/g mnie.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Ile wytrzymują Wam dwumasy? mam co prawda GTV ale też 3.0 i będę wymieniał sprzęgło. Mam 170 kkm przebiegu i mechanik mówi żeby koło też wymienić bo dostanie baty przy nowym sprzęgle a i tak przy 200 kkm powinno się skończyć. Pytam, bo może warto dać koło jednomasowe i sprzęgło z tłumikiem drgań? Ktoś testował takie rozwiązanie?
Valeo 3100 zł ASO regenerowane ok 600 zł. Przy wymianie sprzęgła sprawdzasz luz na kole i decydujesz czy do wymiany jeśli ok to śmigasz dalej, nie ma chyba jednoznacznego limitu km. Kiedy wymieniałem sprzęgło u siebie (ok 170 tys. km) mechanik stwierdził, że mu się dwumas nie podoba i lepiej wymienić, zabrałem je do speców, którzy sprawdzili jak trzeba i diagnoza, że jest wszystko w normie, zakładać i jeździć dalej. Tak też zrobiłem i cieszę się jazdą a mechanik nic nie powiedział zwiesił głowę i zajął się robotą hmm?
Ostatnio edytowane przez Gino ; 06-11-2011 o 20:05
ciekawe czy oplaca sie regenerowac jakie jest wasze zdanie?? mozna tez zalozyc kolo zamachowe i sprzeglo od gta bo one nie posiadaja dwumasu ,ciekawe ile kosztuje kolo zamachowe nowe od gta lub ze zwyklej V6 ?
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Koło od zwykłej V6 pewnie jakieś grosze w używce ( nie widzę sensu kupować nowego) Sprzęgło około 600-700zł i problem dwumasu z głowy. Nie jestem pewny tylko wałka w skrzyni czy nie będzie przykrótki. Mam z konieczności taki zestaw u siebie i absolutnie nie widzę różnicy w kulturze pracy w porównaniu z 2.5 litrami które dwumasy nie posiadają. A i w samochodach które mają jakoś różnicy nie widzę-czuję. Może dla mechaniki to ma znaczenie (raczej) ale jak coś padnie to i tak nie będę pewien czy właśnie przez to.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Tak czytam i cos nie trybie.... W 166 V6 jest dwumas. A Wy (albo ktos) wywalacie je zupelnie i jezdzicie? I da sie to zlozyc bez dwumasu?
Ilu i jak dlugo sie tak kula?
Mi co prawda to nie doskwiera ale jak padnie.... Skoro nie widac roznicy to po co przeplacac?![]()