witam.Mam takie pytanie ktoredy przeprowadzic linke od maski??nie mam starej linki...bo bym podczepil![]()
witam.Mam takie pytanie ktoredy przeprowadzic linke od maski??nie mam starej linki...bo bym podczepil![]()
instrukcja obsługi kolego tam jest wszystko
Linka wchodzi przez sciane grodziową w okolicach pedału sprzęgła( musisz mocno zanurkowac a zobaczysz tam taka okrągła gumkę srednicy 5 cm. Potem idzie w okolicach błotnika, pompy ABS itp od strony kierowcy, nastepnie pod reflektorem i wchodzi do zamka.
Polecam kupno nowej bo ja za nową dałem mniej niz wołąli za używaną. Coś ok 30 zeta.
Koniec nowej zaczep drutem, który to przeprowadzisz przez tą gumkę okragłą( naprawdę misisz mocno zanutkować i odchylic takie czarne wygłuszenie to ja zobaczysz) i dalej ciągniesz pomiędzy pompa ABS a błotnikiem, następnie dasz sobie pod reflektor i ładnie doprowadzisz ja do zamka.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 17-10-2012 o 15:04
[C
Jedyne co mogę dodac... to że linka idzie idealnie po podłużnicy (między pompą abs a błotnikiem), w odległości 2cm od wieczek skrzynek bezpiecznikowych świateł a dalej... tak jak kolega mówił...odkręc maskownice środkową i lewe nerki i Twoim oczom ukaże się zamek maski
...Swoją drogą, jak bez tej linki otwierasz maskę?
- - - Updated - - -
...powiem szczerze, że albo ja nie zwracałem uwagi na takie detale przeglądając servicebooka albo koledze się pomyliło coś![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Widzisz, może gdybyś posiadał 166tkę, to byś wiedział że z "pod zderzaka" nie bardzo ma ta linka jak wystawac... o ile oczywiście wszystkie osłony są załżone...
Dwa, zapytanie było do kolegi, bo ciekawi mnie w którym miejscu urwała się linka i jak on to teraz otwiera. A nie ciekawi mnie Twoje "widzi misie"![]()
No to też czekam na odpowiedź właściciela.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ja jak założyłęm = ta nową i chciałem przetestowac moja profesionalną naprawę to "suka" wypieła mi się z zamka i dopiero był CYRK żeby maske otworzyć, więc kolega podejrzewam albo jeszcze maski nie otwierał odkąd ma auto- co mało prawdopodobne, albo zerwała mu się przy klamce od otwierania maski i daje kombinerkami żeby ja otworzyć.
Ale z postu wynika że on wogóle tej linki nie ma bo pyta którędy ona idzie. Czeski film![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 18-10-2012 o 23:10
[C
...dobrze że cięgna od klamek są na miejsach, bo przez bagażnik lipa, bo dziursko za małe ^^
A tak na poważnie, to otwieranie maski bez linki jest bardzo zbliżone do podłączania akumulatora, gdy cięgno z zamka w klapie spadnie... A był taki przypadek na forumAle kolega "jan1102" nie chce się podzielic swoją tajmnicą dotyczącą otwierania maski...