Przekładka oryginalnych xenonów

Auto
AR 166 00r 3.0 busso / Lancia Thesis 02r 2.0tb
Siemano. Czy da się włożyć oryginalne xenony do samochodu bez nich ?? Bo widzę że jest tam wiązka dosyć rozbudowana w porównianiu ze zwykłą. Ewentualnie gdzie trzeba by popodpinać kabelki poszczegulne kabelki ?? Np sterowanie góra dół długie mijania postojówki itp ?? Robił to już ktoś kiedyś ?? Nie będę zakładać samopoziomowania bo to cholernie dużo roboty z tą wiązką bo ona wchodzi gdzieś w głąb samochodu. Przy okazji przełoże sobie zbiorniczek razem ze zderzakiem ze spryskami.

Myślę że będziesz musiał powęszyć w eLearn. Tam na pewno są schematy i może to się okaże całkiem nietrudne. Warto by było samopoziomowanie przełożyć.

jak masz robić na pałe to wkładaj palniki w to co masz, daj spryski i tyle. nic wiecej nie ugrasz.

Już przeglądałem samopoziomowanie i muszę przyznać że cięzko może być przełożyć wiązkę bo idzie ona od nadkola do kabiny komorą silnika. zagądałem także pod spód deski i nigdzie te kable nie przechodzą. Mam już założone HIDY ale to nie jest to samo co oryginalne xenony.

- - - Updated - - -

Właśnie naprawiam lampę lewą i nie widziałem że jest dzwigienka do przestawiania pomiędzy europą i anglikiem :D Czyli można kupować reflektory od anglika, lecz z tego co mi się przypomina to w zwykłej bez xenonó takiej rzeczy nie ma. Czyli wyprowadzam się z błędu bo myślałem że w 166 nie ma różnicy czy lampa pod xenon czy nie. Jest różnica i to spora w budowie.

To przełóż same lampy albo same soczewki - reszty i tak nie ogarniesz wiec...:)

A ja radzę zajrzeć do eLeearn. To że kable giną gdzieś pod autem to nie oznacza że to będzie trudne. Może po prostu lecą wspólnymi wiązkami a i tak z niczym się nie łączą. Schemat prawdę Ci powie. Jeżeli chodzi o lampy z angola to każą lampę da się przełożyć. Wystarczy odwrócić przysłonę. Nie ma z tym problemu. A że jest jakaś dźwigienka (muszę u siebie sprawdzić) to taka dodatkowa wygoda dla tych co często na wyspę jeżdżą :)

Tylko nie za bardzo widzi mi się przekładać lampy bo u siebie mam nowe wstawione :P A na tamtych widać upływ czasu. Więc pomysl spalił na panewce :D

Marku nie masz może skąd załatwić podpory półosi do 406Coupe 3,0 24V ?? Bo u mnie łożysko się zblokowało i rozwaliło gniazdo. Widzę że upodobania co do statków się nam pokrywają :D Kupił byś jeszcze Thesiske i nasze podwórka by wyglądały identycznie pod względem obsady statków :) A i w jakim kolorze masz swoją Pininfarinkę ?? :)

QBA przy sprzedazy kompletu ksenonów mówił że wiązka jest integralną częścią innej i żeby to przełożyć trzeba wyplatać kabelek po kabelku.

To ja wiem że trzeba wyplatać. Ale mając schematy nie bawisz się w plątanie tylko prowadzisz nowe. Wszystkie kable są wplątane w wiązkę. Tak samo do DSP. Trzeba zmieniać całą wiązkę idącą w tunelu razem ze sterowaniem klimą itd. Ale to wcale nie oznacza że tak trzeba. Prowadzi się nowych kilka kabli i nie rusza w ogóle starych wiązek.
O ksenonach. Może się okazać że wystarczy pociągnąć kilka prostych żyłek od czujnika do lampy. Więc po co cokolwiek rozplątywać i kupować całe wiązki? Oczywiście wymagana jest pewna wiedza z zakresu czytania i realizowania schematów elektrycznych.

a samopoziomowanie to co? z powietrza działa? a jakiś sterownik?

Nie chce mi się teraz w eLearnie siedzieć żeby Ci tłumaczyć o co chodzi... Albo autor posiedzi w schematach albo przerzuci same lampy. Jego wybór.

Amortyzatory
Powrót