• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[33] Jak podłączyć kable zapłonowe

• Autor wątku Autor wątku dyzio663
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dyzio663

Guest
Zdjąłem kable zapłonowe z cewek i nie pamiętam jak były. Oznaczeń brak. Jak je podłączyć żeby odpalił?

zapraszam na www.alfa33.pl

Z tego co ja sie orientuje to stojac przed autem ma to wygladac tak:

lewa cewka: prawa cewka:
1 cylinder 3 cylinder
2 cylinder 4 cylinder

Temat kilka razy opisywany na tym forum również

Tylko jaka kolejność na cewkach? Nie jestem elektrykiem i schematy nic mi nie mówią.

2002d1193659305-33_jak_podlaczyc_przewody_zaplonowe-beztytuu_785_206.jpg

Zapaliła. Podłączałem 3 1 4 2 czyli odwrotnie.

Teraz pytanie zasadnicze:

Jak wydobyć siłownik sprzęgła bez wyjmowania silnika. Za cholerę nie chce drgnąć a cieknie jak sito

Jeśli temat z cewką jest zakończony to pytanie związane z wysprzęglikiem proszę zadać w nowym temacie

Amortyzatory
Powrót