Oldal 1 a 2 12 UtolsóUtolsó
Pokaż wyniki od 1 hogy 10 a 12
    quly
    Vendég

Domyślnie [33] Rdzewiejący zbiornik paliwa

Szia!

Mam problem z zbiornikiem paliwa w mojej Alfie. Tzn. jest w opłakanym stanie. rdza, rdza i jeszcze raz rdza... ;// Łatałem już go chyba z pięć razy i mam już tego dosyć! Szukałem nowego i nic - nigdzi nie ma! Objechalem sklepy w okolicy, hurtownie w Bydgoszczy i jedyne co słysze to "już nie produkują". Brałem też opcje "szrot" ale w mojej okolicy ciężko z részami do 33'ki, a jęsli nawet bym znalazł jakiś to podejrzewam że w identycznym stanie jak mój :>>> Obecnie zastanawiam się na przypASOwaniu z innego auta plastikowego, hmm... no ale zjakiego? Czy da radę przypasowac z małymi przerubkami od jakiegoś Fiata lub innej marki? Pomóżcie, poradzcie! Bardzo was proszę bo spalanie w granicach 20 litrów na 100 jest nie do zniesienia! :shock: Chciałbym tą sparawe zakończyć przed świętami, a więc prosiłbym o możliwie szybką odpowiedź! Pozdrawiam

› Więcej...: [33] Rdzewiejący zbiornik paliwa

luciano
    Vendég

Domyślnie Re: [33] Zbiornik paliwa! Mega problem

Idézet Írta quly
    Szia!

Mam problem z zbiornikiem paliwa w mojej Alfie. Tzn. jest w opłakanym stanie. rdza, rdza i jeszcze raz rdza... ;// Łatałem już go chyba z pięć razy i mam już tego dosyć! Szukałem nowego i nic - nigdzi nie ma! Objechalem sklepy w okolicy, hurtownie w Bydgoszczy i jedyne co słysze to "już nie produkują". Brałem też opcje "szrot" ale w mojej okolicy ciężko z részami do 33'ki, a jęsli nawet bym znalazł jakiś to podejrzewam że w identycznym stanie jak mój :>>> Obecnie zastanawiam się na przypASOwaniu z innego auta plastikowego, hmm... no ale zjakiego? Czy da radę przypasowac z małymi przerubkami od jakiegoś Fiata lub innej marki? Pomóżcie, poradzcie! Bardzo was proszę bo spalanie w granicach 20 litrów na 100 jest nie do zniesienia! :shock: Chciałbym tą sparawe zakończyć przed świętami, a więc prosiłbym o możliwie szybką odpowiedź! Pozdrawiam
    A szukałeś na ALEDROGO? Lub napisz na pw do phantom71 on może coś Ci poradzi!
    Pozdrawiam Łukasz z Poznania

quly
    Vendég

Idézet Írta luciano
    Idézet Írta quly
    Szia!

Na "aledrogo" nie mogę nic znaleźć. Napisałem do phantom'a71 ale narazie cisza.
    A Ty masz stalowy zbiornik czy plastik? Jakiś czas temu obiło mi się o uszy że istanialo coś takiego jak plastikowy zbiornik do 33'ki...

A rendszergazda az osztály szociális Fachowiec Avatar Majkel
    Él
    Koszalin, Novokuznetsk
    Automatikus
    Ducati Hypermotard 796
    Üzenetek
    2,908

Domyślnie Re: [33] Rdzewiejący zbiornik paliwa

Idézet Írta quly
    Łatałem już go chyba z pięć razy i mam już tego dosyć!
    Co masz na myśli mówiąc "łatałem"? Chyba go nie szpachlowałeś....
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Korábban:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

luciano
    Vendég

Idézet Írta quly
    Idézet Írta luciano
    Idézet Írta quly
    Szia!

Na "aledrogo" nie mogę nic znaleźć. Napisałem do phantom'a71 ale narazie cisza.
    A Ty masz stalowy zbiornik czy plastik? Jakiś czas temu obiło mi się o uszy że istanialo coś takiego jak plastikowy zbiornik do 33'ki...
    Ja mam stalowy jeszcze cały jest :roll: Mój kolega ma na zbyciu jeden napisz na gg do mnie

A felhasználó Rómeó Avatar phantom71
    Él
    Rosztov
    Automatikus
    AR 156 1.8 TS 16V-10.1998
    Üzenetek
    656

Domyślnie

szrot, allegro,
    Zbiorniki nigdzie niedostępne, kiedyś były z cég NOR, nr 0105008 na 50 litrów, benzynki w cenie 670 zł, no ale to było jakies 2 latka temu

quly
    Vendég

Domyślnie

Idézet Írta phantom71
    szrot, allegro,
    Zbiorniki nigdzie niedostępne, kiedyś były z cég NOR, nr 0105008 na 50 litrów, benzynki w cenie 670 zł, no ale to było jakies 2 latka temu
    a czy jest szansa na jakąś podmianke z ewentualnymi przeróbkami?

quly
    Vendég

Domyślnie Re: [33] Rdzewiejący zbiornik paliwa

Idézet Írta Majkel
    Idézet Írta quly
    Łatałem już go chyba z pięć razy i mam już tego dosyć!
    Co masz na myśli mówiąc "łatałem"? Chyba go nie szpachlowałeś....
    Hieh, szpachlowałem? Nie! Kleiłem - jeśli o to chodzi.
    Wszystkie miejsca klejone są teraz mocniejsze od reszty zbiornika...

ViP Rómeó
    Él
    Szörnyek/Rosztov
    Automatikus
    Alfa 33 Állandó 4, Alfa 166 2.4 Jtd, Alfa 156 SW 1.9 jtdm 16v
    Üzenetek
    516

Domyślnie

Zapytaj tego gościa http://www.forum.alfaholicy.org/topi...tm?view=newest

znam go osobiście i nieraz kupowałem od niego rész bak powinien mieć.
    Alfa 33 Állandó 4
    Alfa 166 2,4 Jtd ---- Volt
    Alfa 33 1,4 imola ---- volt
    Alfa 156 Sport Kocsi 1,9 Jtdm 16v

A rendszergazda az osztály szociális Fachowiec Avatar Majkel
    Él
    Koszalin, Novokuznetsk
    Automatikus
    Ducati Hypermotard 796
    Üzenetek
    2,908

Domyślnie

Z tego co sie orientuje to zbiornik sie nie kleji a lutuje... No nic, szukaj nowego lub nowego/używanego. Tylko dobrze go zakonserwuj żeby nie trzeba było wracać do tematu
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Korábban:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

Hasonló témák

1. Tüzelőanyag-tartály -, mint a levegő ???
    Létrehozott GT 1.9 150 PS szakasz GT
    Válasz: 7
    Utolsó hozzászólás szerzője: 27-11-2013, 12:19
  2. [155] Üzemanyag Tank
    Létrehozott Nowicjusz a szakasz 145/146/155
    Válasz: 3
    Utolsó hozzászólás szerzője: 12-09-2013, 21:06
  3. [155] Tank üzemanyag-gőz
    Létrehozott kasztelan a szakasz 145/146/155
    Válasz: 8
    Utolsó hozzászólás szerzője: 10-10-2012, 21:32
  4. [146] üzemanyag tank