dzis dolewalem olej i w korku byla taka " maz " co o tym powiecie fachowcy![]()
dzis dolewalem olej i w korku byla taka " maz " co o tym powiecie fachowcy![]()
Jak jezdzisz z niedogrzanym silnikiem to takie cos sie robi (majonez), w przeciwnym razie masz wode w oleju.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Dość normalna sytuacja przy mrozach i krótkich odcinkach. Jeśli nie ubywa płynu chłodniczego to wszystko jest ok.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Często wsiadam jadę 5km do pracy i gasze, stoi 8h i tak samo z powrotem chyba że jadę gdzieś więcej. Jakieś konsekwencje tego?
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalk
Na weekendy są dłuższe trasy do 200km tylko w tygodniu takie pykanie do tyry
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalk
A może uszczelka pod głowicą poszła, ubywa płynu ?.
Jeżeli nie ubywa płynu chłodniczego to nie ma czego bać. Mam to samo, brat mi śmigał moim autem codziennie po 4km do pracy, o 6 rano i spowrotem o 16. I tak cały tydzień. W piątek patrzyłem to coś tam tej mazi było, dziś pojechałem w trasę na 60km i nie ma nic po korkiemDodam że mam dupnięty termostat i mi się długo nagrzewa, tak że jak brach dojeżdżał do roboty to ledwo ponad 50 było.
Dariusz, brata alfą jak zrobię ten sam odcinek to mam już prawie 90 stopniI to przy -3 na polu, a moja przy 2-3 stopnie ma lekko ponad 50 stopni więc coś w tym jest.
Dodatkowo mam założony termostat od JTD, bo zamiast jednego króćca na dole termostatu mam dwa, jeden jest zaślepiony korkiem od wina -.- Tak mam od kupna, we wtorek po wypłacie kupuje oryginalny termostat i wymieniam![]()