Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Akumulator - czy coś gorszego?

Użytkownik Świeżak Avatar featmilka
    Mieszka w
    Myślenice
    Auto
    156 SW-16V 150KM

Domyślnie Akumulator - czy coś gorszego?

Hej,
    mam pytanko może mieliście już jakieś podobne zdarzenia. Alfa od momenty gdy temperatura zeszła poniżej 10 stopni, ciężej odpalała. Kręciła, kręciła i po 4-5 sekundach odpalała. Dziś kręciła około 10 sekund i już nie odpaliła i niestety chyba na amen, bo teraz tylko raz przekręci i dalej już niestety nie. Podłączyłem drugie auto na kablach, żeby sprawdzić czy akumulator - lecz niestety to samo, nie zapala. Będzie to akumulator czy coś z rozrusznikiem? Generalnie radio i wszystkie kontrolki się święcą i uruchamiają. Podpowiecie coś?
    Strony internetowe, pozycjonowanie, reklama w internecie, wizytówki, loga - Zapraszam wszystkich Alfaholików!
    "Sex z Merkell to jak jazda Octavią, sex z Bellucci to jak jazda Alfą Romeo..." a Ty - czym jeździsz?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Sprawny akumulator podłącz bezpośrednio pod klemy, bo jak stary ma zwarcie to kable nie pomogą.

Jak nowy akumulator nie pomoże to układ paliwowy (cieknące wtryski, pompa, regulator) do sprawdzenia.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

Jeśli nie ma siły kręcić to możliwe że akumulator, spadek temperatury i go trafiło. Wyciągnij, naładuj porządnie i sprawdź co będzie. możliwe też że dostał już zwarcie i nie odpali w ogóle. Proponował bym włożyć inny aku i sprawdzić. ilu letni ten akumulator?

A jak miałbym obstawiać co innego, może świece??

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez 1990mb ; 09-12-2013 o 12:43
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Mieszka w
    Myślenice
    Auto
    156 SW-16V 150KM

Domyślnie

Nie ma siły kręcić właśnie, trudno powiedzieć ile bo jak kupiłem auto 2 lata temu to już był w aucie. Ostatnio właśnie taka sytuacja była w busie u mojego taty, stary po podłączeniu kabli ani nie drgnął a po podłączeniu nowego od strzała odpalił. Ale nie jestem do końca pewien, bo jak mówię - radio gra i wszystkie kontrolki świecą. A nie chce kupować nowego bo po podłączeniu już nie będzie można oddać, gdyby się okazało, że np. to nie to.
    Strony internetowe, pozycjonowanie, reklama w internecie, wizytówki, loga - Zapraszam wszystkich Alfaholików!
    "Sex z Merkell to jak jazda Octavią, sex z Bellucci to jak jazda Alfą Romeo..." a Ty - czym jeździsz?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gracekk
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Była: AR 156 SW 1.8 TS, AR 156 SW 2.4 20V. Jest: Passat B6 BMR

Domyślnie

Gra i świeci bo jest mały pobór prądu rozrusznik potrzebuje o wiele więcej, podłącz dobry aku i sprawdź, jak nie zakręci to szukałbym winy w rozruszniku

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

Podłącz to prostu inny aku z podobnymi parametrami, np. od tego busa ;d

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Mieszka w
    Myślenice
    Auto
    156 SW-16V 150KM

Domyślnie

Panowie, niestety bus pojechał do pracy i będzie dopiero na weekend. Spróbuje dopiero wieczorem z Seata Toledo podłączyć, z tym, że mam pewne obawy bo jestem kompletne zero jeśli chodzi o mechanikę, a w tych akumulatorach są już jakieś dodatkowe pudełka z dodatkowymi śrubkami na plusie

- - - Updated - - -

Ale w sumie to wydaje mi się, że będzie akumulator - ostatnio przy -1 dopiero po 5 minutach jazdy uruchomił mi się komputer w aucie - a czytając informacje na forum wychodzi na to, że przed zakończeniem żywota lubi płatać figle.

- - - Updated - - -

Ok, przy użyciu auto startu (nie wiem jak się to fachowo nazywa, taki mega duży prostownik )) odpaliłem auto. Pojechałem sprawdzić na diagnostyce, panowie mówią, że wszystko jest OK - że aku zdrowe, że po zapaleniu wszystko w normie. Wjechałem do garażu - odpiąłem klemy i ładuje baterie przez 24h - zobaczymy co będzie dalej.