Cześć,
czy byliby jacyś chętni na produkty firmy BMC? Chodzi o filtry powietrza oraz całe airboxy (CDA). Jak zbierze się parę osób to myślę że będę w stanie wynegocjować dość fajne zniżki. Pozdrawiam![]()
Cześć,
czy byliby jacyś chętni na produkty firmy BMC? Chodzi o filtry powietrza oraz całe airboxy (CDA). Jak zbierze się parę osób to myślę że będę w stanie wynegocjować dość fajne zniżki. Pozdrawiam![]()
Jak by to wyglądało cenowo na przykład do 156?
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
Też przyłączam się do pytania o cenę do 156?
Myślę, że przy zamówieniu ok 4 Air boxów byłbym w stanie załatwić 20-30% zniżki. Cena to ok 1000 zł z tego co widziałem po sieci, więc jest szansa na jakieś 750 zł po rabacie. Oczywiście jak będziecie chętni to sprawdzę wszystko dokładnie.
To już lepiej czekać na okazje, ja kupiłem nówkę za 320zł czyli ze zniżką prawie 70%, wystarczyło poczekać![]()
Poza tym przykro mi to mówić.. ale BMC CDA poza ceną i tą dodatkową rurą nie różni się niczym od takiej Simoty (http://mtuning.pl/pl/sklep-tuning-in...a/airboxy.html) w obudowie która kosztuje 200-300zł.. więc zadam "trudne" pytanie po jaką cholerę dopłacać tyle kasy? Ja mam Simote u siebie i nie ma do czego się przyczepić.. stożek w środku jest ok, zawsze można go zmienić nawet na K&N jak znajdziecie odpowiedni rozmiar, obudowa z zewnątrz wygląda jak carbon ale to pewnie tylko plastik tak samo jak BMC.. obudowa jest szczelna w środku też są jakieś prowadnice powietrza jak w BMC.. jedyne do czego mogę się przyczepić to że śrubki które były polakierowane na czarno skorodowały z wierzchu bo pewnie śrubokrętem lakier naruszyłem..
Co do rury która jest w zestawie BMC na mnie jakoś nie robi ona specjalnego wrażenia i gdybym miał to kupić dorobił bym dolot z kwasówki.. i tak też mam zrobiony mój dolot na którego zakończeniu jest puszka z filtrem Simota..
Co do efektów.. dźwięk mega.. to oczywista sprawa.. ale moc na hamowni wzrosła tylko i wyłącznie na poziomie błędu statystycznego czyli poza dźwiękiem nic nie uzyskacie w Alfie bez remapu ECU.. to opinia tunera który mi hamował TSa..
Także ponownie płacić za dźwięk (dla niektórych ten dźwięk = brak komfortu bo jest głośno) i to tyle kasy to bez sensu.. zwłaszcza jak można kupić taniej ten sam efekt..
Dodam że jest to moja opinia z własnych doświadczeń z tego typu rzeczami.. Wasza może być inna..
Ze swojej strony dodam że kupiłem BMC z dwóch powodów:
1. Szlag mnie trafiał z wiecznie zapiekającymi się śrubami oryginalnej puszki i chciałem się jej pozbyć.
2. To w sumie wynikowa pkt.1 - stożek to kupa więc pozostał mi do wyboru airbox, którego do pojemności 2000ccm niestety nie idzie kupić taniej jak 500zł za nowy więc skorzystałem z okazji.
Osobiście podchodzę z baaardzo dużym dystansem co do dodatkowych koni z samego filtra, przetestuję to na hamowni bo chcę zrobić dolot taki jak był (V i l takie same jak seria) więc jedyną zmianą będzie airbox zamiast ori filtra i puszki. Niestety nie mam pomiaru na serii ale na chwilę obecną mam stożek więc mogę do niego porównać.