Da się wyjąć 'od tyłu' żarniki żeby dobrać się do soczewek i je wyczyścić? Oczywiście robiąc to mając reflektory założone, bo zdejmować zderzaka coś mi się nie chce żeby później dłubać przy reflektorach.
Da się wyjąć 'od tyłu' żarniki żeby dobrać się do soczewek i je wyczyścić? Oczywiście robiąc to mając reflektory założone, bo zdejmować zderzaka coś mi się nie chce żeby później dłubać przy reflektorach.
Da się. Nie zagwarantuję jak to jest przy ksenonach ale mocowanie powinno być takie samo. Po zdemontowaniu wszystkiego co masz na odbłyśniku będziesz widział śruby do odkręcenia odbłyśnika. Odkręcasz 3. Czwarta jest za taką dziwną wypustką że nie można dostać się śrubokrętem. Ja wziąłem lutownicę z cienkim grotem i rozgrzanym ściąłem to. Zrobiłem na tym taką fazkę. Plastik jest gruby więc dziury nie ma. Dzięki temu kluczem z giętką przedłużką odkręciłem ostatnią śrubę. Teraz wyciągniesz spokojnie zespół soczewki z odbłyśnikiem. Wiem że są dwa sposoby mocowania odbłyśnika z soczewką. Widziałem w necie że niektórzy mają to skręcone. Ja niestety miałem zaprasowane oczka. Tak więc jak będę dawał do regeneracji to muszę to rozerwać a potem dokupić takie śrubki (albo nity) żeby zmontować.