Witam Alfamaniacy.
Ja jestem świeżo po zakupie Alfy, lecz brakowało mi jednej istotnej rzeczy... Wejścia AUX. Teraz je mam, ale straciłem całą funkcjonalność ICS pod guzikiem "AUDIO". Otóż:
- wymontowałem ICS, przylutowałem kabelek, włożyłem ICS i działała tylko lewa strona.
z braku czasu zostawiłem wysunięty panel i zdjęte plastiki. Do dnia następnego.
- wymontowałem ICS i wymieniłem wadliwy kabelek, zamontowałem wszystko z powrotem.
Niestety okazało się, że radio zyskało wolną wolę i przestało reagować na guziki "CC, FM, 1, 2..." itd. więc z przymusu słuchałem jakiejś ustawionej wcześniej stacji, na ustawionym wcześniej poziomie głośności.
- oskarżone zostały kostki, więc wypiąłem i wpiąłem je po raz drugi - sukces! Wejście AUX działa, guziki i pokrętło od głośności także.
Szybki obiadek i 30 min później wsiadam aby pognać BMW i inne wehikuły.
- przekręcenie kluczyka, przypadkowe wciśnięcie polecenia "auto-strojenia" i... czekam, czekam... jest. złapało mi Radio Maryja. Odruchowo chcę zmienić stacje, lecz w "zakładce" AUDIO nic nie mogę zrobić. mogę skakać pomiędzy wersami, coś tam zmieniać, ale bez wpływu na dźwięk z głośników. Klawisze CC, CD, 1, 3, głośność i inne nie reagują.
Jadę, w końcu sam Bóg postanowił dziś nade mną czuwać.
- Po osiągnięciu celu wyłączam silnik i nic. Radio wciąż gra jak grało... ICS już się wyłączył, a ksiądz dalej snuje swoje kazanie.
No nic wyciągam kluczyk idę kupić bronka na wieczór.
- wracam do auta ksiądz dalej swoje. Szlag, wkurwienie pot, krew i łzy... Odłączam akumulator.
Szybki hyc pod kierownice, maska wędruje do góry i... kto mi k***a zapi****lił akumulator!
Spokojnie, telefon do przyjaciela, akumulator się znalazł, reset systemu kod ICS w pogotowiu... Wreszcie! Ulga! Strudzony jeździec wsiada do konfesj... Ekhmmm samochodu i słyszy ciszę.
Zaraz? Ciszę? Przecież miałem delektować się swoją ulubioną muzyką wprost z telefonu... Dlaczego żaden tryb audio nie działa.
- niestety w "zakładce" audio dostępne są tylko dwie opcje od samego dołu tzn. "Ustawienia", Częstotliwość". Ustawienia nie dają nic, bo nie mam muzyki, a częstotliwość nawet się nie wyświetla...
- wina zwalona na wilgoć, ICS znów w domciu, właśnie się suszy w delikatnym ciepełku.
Całą historię przypłaciłem jeszcze rozkodowanym pilotem do drzwi i bagażnika.
PYTANIA:
Created by JA
Co zje**łem? Jakieś propozycje?
Jak kodować pilota bez komputera? Mam kod.
Proszę nie sugerować się wilgocią, to moja tymczasowa solucja. Luty wykonane prawidłowo. (przypominam, że przed obiadkiem AUX i inne wejścia działały)
Przepraszam, za te smęty ale wyciąganie paneli i ICS jest denerwujące, a tak się wyładowuję.