Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [166] Brak AUDIO w ICS. Radio samogrające. Różne problemy.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175km

Domyślnie [166] Brak AUDIO w ICS. Radio samogrające. Różne problemy.

Witam Alfamaniacy.

Ja jestem świeżo po zakupie Alfy, lecz brakowało mi jednej istotnej rzeczy... Wejścia AUX. Teraz je mam, ale straciłem całą funkcjonalność ICS pod guzikiem "AUDIO". Otóż:

- wymontowałem ICS, przylutowałem kabelek, włożyłem ICS i działała tylko lewa strona.

z braku czasu zostawiłem wysunięty panel i zdjęte plastiki. Do dnia następnego.

- wymontowałem ICS i wymieniłem wadliwy kabelek, zamontowałem wszystko z powrotem.

Niestety okazało się, że radio zyskało wolną wolę i przestało reagować na guziki "CC, FM, 1, 2..." itd. więc z przymusu słuchałem jakiejś ustawionej wcześniej stacji, na ustawionym wcześniej poziomie głośności.

- oskarżone zostały kostki, więc wypiąłem i wpiąłem je po raz drugi - sukces! Wejście AUX działa, guziki i pokrętło od głośności także.

Szybki obiadek i 30 min później wsiadam aby pognać BMW i inne wehikuły.

- przekręcenie kluczyka, przypadkowe wciśnięcie polecenia "auto-strojenia" i... czekam, czekam... jest. złapało mi Radio Maryja. Odruchowo chcę zmienić stacje, lecz w "zakładce" AUDIO nic nie mogę zrobić. mogę skakać pomiędzy wersami, coś tam zmieniać, ale bez wpływu na dźwięk z głośników. Klawisze CC, CD, 1, 3, głośność i inne nie reagują.

Jadę, w końcu sam Bóg postanowił dziś nade mną czuwać.

- Po osiągnięciu celu wyłączam silnik i nic. Radio wciąż gra jak grało... ICS już się wyłączył, a ksiądz dalej snuje swoje kazanie.

No nic wyciągam kluczyk idę kupić bronka na wieczór.

- wracam do auta ksiądz dalej swoje. Szlag, wkurwienie pot, krew i łzy... Odłączam akumulator.

Szybki hyc pod kierownice, maska wędruje do góry i... kto mi k***a zapi****lił akumulator!

Spokojnie, telefon do przyjaciela, akumulator się znalazł, reset systemu kod ICS w pogotowiu... Wreszcie! Ulga! Strudzony jeździec wsiada do konfesj... Ekhmmm samochodu i słyszy ciszę.

Zaraz? Ciszę? Przecież miałem delektować się swoją ulubioną muzyką wprost z telefonu... Dlaczego żaden tryb audio nie działa.

- niestety w "zakładce" audio dostępne są tylko dwie opcje od samego dołu tzn. "Ustawienia", Częstotliwość". Ustawienia nie dają nic, bo nie mam muzyki, a częstotliwość nawet się nie wyświetla...

- wina zwalona na wilgoć, ICS znów w domciu, właśnie się suszy w delikatnym ciepełku.

Całą historię przypłaciłem jeszcze rozkodowanym pilotem do drzwi i bagażnika.

Created by JA
    PYTANIA:

Co zje**łem? Jakieś propozycje?
    Jak kodować pilota bez komputera? Mam kod.

Proszę nie sugerować się wilgocią, to moja tymczasowa solucja. Luty wykonane prawidłowo. (przypominam, że przed obiadkiem AUX i inne wejścia działały)

Przepraszam, za te smęty ale wyciąganie paneli i ICS jest denerwujące, a tak się wyładowuję.

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Odnośnie radia to do sprawdzenia bezpiecznik z tyłu ICS'a.
    CO do pilota, to jesli jest ori, to nie miał prawa się rozkodowac po zdjęciu klemy. Do sprawdzenia bezpieczniki pod kierownicą i w bagażniku.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Auto

Domyślnie

bezpiecznik radia cały. Co do pilota, muszę to sprawdzić.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Trudno tu wywróżyć jaki jest powód. Nie Ty pierwszy masz problemy ze złożeniem ICSa. Znaczy się po złożeniu coś nie działa. Prawie zawsze pomagało rozłożenie u jednak bardziej skrupulatne skręcenie na nowo. Gdzieś się coś poluzowało i już mamy krzaki. Znam tylko jeden przypadek że takie problemy się skończyły wymianą ICSa. Tak więc musisz jeszcze raz rozkręcić, podłubać, poszukać. Na spokojnie i precyzyjnie skręcić do kupy i zobaczyć.

Auto

Domyślnie

Radio już śmiga. Piękny dźwięk dzięki wejściu AUX. Niestety problem zamka został, na chwile obecną męczę się guzikiem w schowku i kluczykiem. Problemem musiała być wilgoć. Radio zostawiłem na noc w domu, rano je osuszyłem zimnym powietrzem z suszarki, po zmontowaniu wszystko działa. Wieczorem zlustruję bezpieczniki