Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Klimatyzacja nie działa nic, tylko napis na ICS

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    166 2,5 v6 24v

Domyślnie Klimatyzacja nie działa nic, tylko napis na ICS

Witam jak w temacie nie działa mi klimatyzacja, ogrzewanie wentylator, kompletnie nic, nie mogę nic zmieniać przyciskami.
    Moje pytanie dotyczy tego czy miał już ktoś taką sytuację i zmieniał moduł sterowania klimą ten pod ICS-em.
    W mojej belli wyświetla się napis monentary.... ale nie mam przycisku OK i nie mogę dalej nic zrobić, mierzyłem napięcia zasilania na stykach modyłu i panelu i stwierdzam że napięcia dochodzą. Wydaje mi się, że w przypadku uszkodzenia jakiegoś czujnika lub klapy powinien być dodatkowo ten OK i to co jest sprawne powinno działać dalej. U mnie stało się to z dnia na dzień nic się nie dymiło nic nie przepaliło, wygląda mi to na jakiś brak komunikacji do ICS-a.
    Może ktoś z Was miał podobny przypadek?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Ostrowiec Św.
    Auto
    AR 166 2.0 V6 TURBO

Domyślnie

sprawdz bezpiecznik pod maska przy nagrzewnicy,pierwszy od strony kierowcy

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    166 2,5 v6 24v

Domyślnie

sprawdzałem tak jak pisałem wszystko jest dobrze napięcia są tam gdzie powinny być, myślę że to coś z komunikacją.
    Jeśli coś byłoby uszkodzone to tylko to by nie działało i byłby napis ale z przyciskiem OK a ja tego nie mam

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał Koza308w Zobacz post
    ale nie mam przycisku OK
    Masz. To jest wciśnięcie prawej gałki
    Nie dzieje Ci się nic nadzwyczajnego niż to co jest na forum. Komunikat jaki Ci się pojawia może mieć związek z brakiem czynnika w układzie klimatyzacji, zacięciu się którejś klapy lub innej usterki układu (brudny czujnik czy coś tam). Problem może być chwilowy. Czyli lekko przytnie klapka ale dalej działa. Komunikat Ci wywali i unieruchomi układ nawiewów. Ale wystarczy przycisnąć gałkę i po temacie. Fakt że czasem się zdarza że po tym zaakceptowaniu komunikatu w trybie full auto będziesz miał wszystko na minimum. Ale po ponownym odpaleniu auta (lub manualnym ustawieniu wentylatora) wszystko będzie ok.
    Jeżeli ta sytuacja powtarza się sporadycznie to olej. Robocizna nie warta zachodu. Ale jak pojawia Ci się to często to musisz szukać co powoduje ten błąd. Jest od tego stosowny temat.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    166 2,5 v6 24v

Domyślnie

Ja nie mam właśnie napisu OK do potwierdzenia gałką czyli nic dalej nie zrobię jeżeli jest błąd jakiegoś komponentu wykonawczego lub czujnika wtedy poinformuje nas o sytuacji i zatwierdzamy ten OK i działa dalej ale już bez tego komponentu. Mi ewidentnie nawaliło coś co komunikuje się z ICS albo sterownik albo klawisze bo w nich też jest elektronika i EPROM. Kiedy odłączę sterownik lub klawisze to na ICS dalej mam napis bez okienka OK, czyli nic dalej nie można uruchomić.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Musisz podmienić ICSa albo panel to się okaże. Ale nie wiemy skąd jesteś bo się profilu uzupełnić nie chciało

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    166 2,5 v6 24v

Domyślnie

Mam zamówiony sterownik ten za gałką biegów pod ics, zobaczymy co będzie jak nic się nie zmieni to trzeba będzie sprawdzić panel klawiszy. Sprawdzałem rezystancję czujników temp. silniki itp. Po włączeniu zapłonu na ICS mam OFF i nic się nie dzieje nawet nie mam temp. na zewnątrz, tylko kreski. Jak nacisnę ECON to na wyśw. pokazuje się ten napis i nie ma potwierdzenia OK, jak nacisnę jakiś inny to nie ma reakcji ani napisu, zapalają się tylko przyciski tylnej szyby i przedniej ale moduł i tak tego nie wykonuje bo szyba nie grzeje.