Siemka.
PAnowie czy da sie zdemontowac tylnego banana od strony kierowcy bez opuszczania belki? Czy ktoś to robił? A jeżeli trzeba opuścić belke to czy da sie to zrobić w garażu samodzielnie?
Siemka.
PAnowie czy da sie zdemontowac tylnego banana od strony kierowcy bez opuszczania belki? Czy ktoś to robił? A jeżeli trzeba opuścić belke to czy da sie to zrobić w garażu samodzielnie?
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 21-03-2014 o 07:41
[C
musisz, opuścić całą belką inaczej nie da rady też mnie to czeka :/, a sam ban jest na imbusach, da się to zrobić w garażu już to przechodziłem, tylko musisz mieć kanał, ewentualnie wykopać coś na podwórku![]()
Da się bo tak zrobiłem w poprzedniej. Nie pamiętam jak ale zrobiłemzrobiłem cały tylny zawias bez zrzucania belki i przy pomocy lewarka na trawniku. Da się
![]()
Dzięki panowie za info. Próbowałem przed chwilą odkręcić srube łącząca banana z belka i koło tlumika da radę wsadzić przedluzke mała z kluczem 19 i srube ruszyłem ta od banana na belce. Jaka ulga. Ukrecilem dziś srube łącząca banan ze zwrotnica. Nie pytajcie jak to zrobiłem.musze banana wymienixc i srube łącząca go że zwrotnica i zetką.
Bski jak bym odkrecil srube przechodzącą przez tuleje banana i ta od zwrotnicy to jest szansa że go wyjme bez zdjęcia belki. Kanału nie posiada niestety i to jredyna szansa..markowi się udało co daje mi odrobinę nadzieji że tego banegoje bananowca wyejme
![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 20-03-2014 o 21:44
[C
Na pewno wyjmiesz. Tylko podnies cala dupe.
Jap..., pomieszał mi się banan z fasolką znajdującą na belce :/ przepraszam za wprowadzenie w błąd
Tapnięte z SM-N9005
Marek udało się! Wytargalem go skubańca.
![]()
[C
Masa625, czyli wyjąłeś ten wahacz odkręcając tylko sworzeń od zwrotnicy? Nie było potrzeby odłączenia zwrotnicy od pozostałych elementów? Czyli dolnego wahacza, amortyzatora, drążka zbieżności i łącznika stabilizatora? Później jest tam dostęp, żeby przykręcić tuleję banana w momencie gdy samochód stoi na kołach? Planujesz też wymianę prawej strony?
Dominik wystarczy odkręcić srube od zwrotnicy, oraz srube na belce która przechodzi przez tuleje banana. Ta śruba na belce wydaje się być trudno dostępna, jednak za pomocą przedluzki ok 10 cm i grzechotki idzie ją odkręcić. Za tlumikiem jest trochę miejsca na grzechotke. Na początku ta górna śruba idzie ciężko, później jednak idzie ładnie ją wykręcić. Jak już wyjmiesz ta górna srube to jakimś lomem podwazasz banan i wyjdzie. Innych elementównie trzeba wykrecac aby banana wyjąć. Śruba w zwrotnucya taka sama długość jak ta w tulei- także jak wyjmiesz ta że zwrotnucy będziesz wiedział ile kręcić ta górna aby wyszła. Nie składałem tego jeszcze bo czekam na nowego banana ale mysle że da radę to jakoś wsadzić. Wszystko robiłem w garażu bez kanału.
![]()
[C
Ok, dzięki za info, bo moje czekają na montaż i trochę mnie niepokoi ta operacja. Jak już zamontujesz to napisz, czy wszystko poszło bezproblemowo.