Witam
Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zdemontować tylni zderzak w 166? Czy poza 2 torxami pod klapą i mocowaniami u dołu są jeszcze jakieś śruby np w nadkolach? Niestety nie znalazłem żadnego pomocnego tematu jak się za to zabrać ;/
Witam
Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zdemontować tylni zderzak w 166? Czy poza 2 torxami pod klapą i mocowaniami u dołu są jeszcze jakieś śruby np w nadkolach? Niestety nie znalazłem żadnego pomocnego tematu jak się za to zabrać ;/
wywalić musisz osłony wewnątrz bagażnika , zmieniarkę, akumulator i podstawę od aku i to samo po prawej (łącznie z głośnikiem alarmu)oraz osłony na froncie bagażnika tam są poukrywane śrubki, po bokach po trzy a od frontu chyba dwie.
i w nadkolach po 1 śrubce, jeśli masz czujniki parkowania to zalecam ostrożność bo można kable pourywać
.
ja nie musiałem rozbierać wnętrza bagażnika , wystarczyło troche odchylić, wsadzić rękę z kluczem 10 wymacać i odkręcić.
po jednej śrubce mniej więcej przy narożnikach , jedna za aku, po drugiej stronie za przekaźnikami no i po śrubce już z zewnątrz na końcu zderzaka przy samych nadkolach , na górze.
CHyba że ktoś ma coś więcej niż tylko aku po lewej stronieto nic sobie nie odchyli
Poza tym myślę że wyciągnięcie aku to chwila a jest zdecydowanie łatwiej jak widzisz co robisz. Zwłaszcza przy skręcaniu.